Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HARPISTE LAVINIA MEIJER UITGENODIGD VOOR NIEUWJAARSCONCERT IN KOREA

Amsterdam, december 2008

Harpiste Lavinia Meijer (25) is uitgenodigd op 2 januari 2009 haar debuut te maken in Zuid-Korea. Het is voor het eerst dat ze terugkeert naar haar geboorteland. In het Seoul Arts Center zal ze tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Korean Symphony Orchestra het harpconcert van Händel spelen. Ze kwam 23 jaar geleden als adoptiekind naar Nederland en groeide op in Bennekom. Over haar terugkeer naar Korea en haar optreden in Seoul wordt een documentaire gemaakt.

De eerste cd ("Divertissements") die Lavinia Meijer voor Channel Classics maakte, en die hier al verschillende juichende kritieken kreeg, wordt deze week ook in het buitenland uitgebracht. De Amerikaanse Online Guide to Classical Music "Classics Today" kent meteen twee tienen toe aan deze uitgave met composities van Salzedo, Caplet en Ibert. Een voor de artistieke kwaliteit, de andere voor de geluidskwaliteit. David Hurwitz schrijft: "If you have room in your collection for only a single solo harp recital, then let it be this disc. It features magnificent performances of real harp music, not the usual transcriptions".

Na haar terugkeer uit Korea geeft Lavinia Meijer een aantal concerten met het Aurelia Saxofoon Kwartet, het Concertgebouw Kamerorkest en violist Tjeerd Top in Amsterdam, Haarlem, Ede en Den Haag.

Dorien Letschert
pr-, marketing- en communicatieadviezen voor kunst en cultuur Minervaplein 39
1077 TM Amsterdam
Tel. 020-6700488
Fax. 020-4711675
Gsm. 06-53584778
d.letschert@planet.nl