Ingezonden persbericht


IJsbaan definitief van de baan

De ijsbaan op de Markt van Zaltbommel gaat er definitief niet komen.

Na verwoedde pogingen om de marktkooplieden tot een andere gedachte te krijgen en hen te vragen om het bezwaar in te trekken dat ze tegen verplaatsing van de warenmarkt zijn, is mislukt. De markkooplieden blijven bij hun besluit en willen niet verplaatsen. De marktkooplieden blijven van mening dat verplaatsing van de kramen tot omzetverlies lijdt. Om toch de ijsbaan op de Markt te kunnen plaatsen was de enige mogenlijkheid dat het bezwaar dat gegrond is verklaart, ingetrokken zou worden.

Diverse partijen hebben geprobeerd om de marktkooplieden tot inkeer te krijgen. Op zaterdag is er een demonstratie door kinderen geweest, Omroep Gelderland is langs geweest met een camerateam, diverse ondernemers hebben gepraat met de marktkooplieden, overheidsbekleders hebben een bezoek gebracht aan de markt en tenslotte heeft het bestuur van de Ondernemers Vereniging Zaltbommel nog een laatste gesprek gevoerd met de kooplieden. Dit alles heeft de kooplieden niet tot een andere gedachte kunnen brengen. Op zondag is er nogmaals contact geweest met de bezwaarmaker Dhr. Van Den Heuvel, ook dit heeft geen resultaat opgeleverd.

Ook zijn zaterdag de mogelijkheden bekeken om de ijsbaan naar een andere locatie te verplaatsen. Er zijn vele mogelijkheden bekeken en ingemeten. Gezien de omvang van de ijsbaan en de daarbij behorende attributen en de geplande draaimolen, horecatent en chalets voor kerstverkopen is het onmogelijk deze op een andere geschikte passende plaats in het centrum te plaatsen. Ook is er gekeken naar een afgeslankte vorm zonder horecatent en draaimolen, maar ook dan blijkt de ijsbaan een te grote omvang te hebben om deze op een geschikte plaats te plaatsen. Dit alles heeft de Ondernemers Vereniging Zaltbommel doen besluiten om de ijsbaan definitief af te blazen.

AS maandag wordt bekeken of het evenement Zaltbommel by Candlelight in een afgeslankte vorm toch doorgang kan hebben. Hier zal eerst een vergunning door de Gemeente Zaltbommel voor moeten worden verleend. Als deze vergunning wordt afgegeven zal naar de mogelijkheden worden gekeken. Zodra dit bekend is zullen wij u verder informeren.

Bestuur OVZ