Politie Brabant-Noord

Verkeersongeval Schijndel

Schijndel, 14-12-2008

De politie heeft een 47-jarige man uit Schijndel aangehouden voor het doorrijden na een verkeersongeval. Rond 03:30 zagen agenten op de hoofdstraat in Schijndel een tegemoetkomend voertuig op abrupte wijze en met hoge snelheid de Bunderweg inslaan. De auto reed vervolgens met grote snelheid door de straat en stuiterde daarbij over de drempels. De bestuurder kreeg een stopteken en de agenten benaderende het voertuig om hem aan te spreken. Het viel hen op dat de auto schade aan de linkerkant had. Terwijl de agenten met de meldkamer belden om de gegevens van de man te controleren kregen zij een spoedmelding door van een verkeersongeval op de Helmond/Boschweg waarbij twee gewonden waren gevallen. Daarop staakten zij de verkeerscontrole en spoedde zich naar de plaats van het ongeval. Terwijl ze in de auto zaten werden ze geïnformeerd dat het verkeersongeval plaats had gevonden tussen twee fietsers en een auto en dat de bestuurder van de auto was doorgereden. Er ging meteen een lichtje branden dus de agenten hebben rechtsomkeert gemaakt en zijn de auto met schade achterna gegaan, terwijl een andere eenheid naar het ongeval ging. De verdachte auto werd aangetroffen toen deze net de Putstraat inreed. De man werd medegedeeld dat de eerdere controle werd afgemaakt in relatie tot wat er zich zojuist op de Helmond/Boschweg had afgespeeld. Op dat moment leek ook dat de man alcohol had gedronken.

De politie-eenheid op de plaats van het ongeval trof op de weg twee gewonde fietsers van 21 en 22 jaar uit Schijndel. De 22-jarige man was niet aanspreekbaar. De 21-jarige vrouw gaf aan dat zij en haar vriend werden geschept door een auto, maar kon niet vertellen hoe het precies gebeurde. Beide slachtoffers zijn per ambulance afgevoerd naar het Groot Ziekengasthuis. Ook werd een traumahelikopter ingezet. Gezien alle feiten en omstandigheden, met name de verse schade aan de personenauto, het rijgedrag en het ver moeden van rijden onder

invloed, werd de bestuurder aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is ingesloten in afwachting van verder onderzoek. Sporenonderzoek wordt uitgevoerd om meer duidelijkheid te geven. Het 21-jarige slachtoffer liep een scheurtje in haar schouder op en de 22-jarige man een hersenschudding.