Nederlandse Tafeltennisbond

Heerlen pakt eerste finaleduel najaarstitel met 4-1

Li-Ning/MF Services Heerlen heeft zondag in Wessem een grote stap gezet naar prolongatie van de najaarstitel in de Eredivisie. In het eerste finaleduel van de play-offs bij de dames werd Bonnema/Westa met 4-1 verslagen. Donderdag aanstaande is de tweede wedstrijd.

Monique Posthuma, Bonnema/Westa
(FOTO: © Westa / NTTB)

Ook zonder Li Jiao, die bij de ITTF Pro Tour Grand Finals in actie kwam, toonde Heerlen aan over het beste team van Nederland te beschikken. Het cruciale openingsduel tussen Li Nan Sun (Bonnema/Westa) en Karen Opdencamp ging in de beslissende vijfde game naar de Belgische speelster in dienst van de landskampioen. Daarmee was de toon voor het verdere verloop van de eerste finalewedstrijd gezet.

Routinier Ni Xia Lian bracht de landskampioen op een 2-0 voorsprong door Nicky Zetsen in drie games te kloppen. Het enige punt voor de thuisclub kwam op naam van Monique Posthuma die Britt Eerland zag opgeven vanwege een knieblessure. Na de winst in het dubbelspel (Ni/Opdencamp tegen Li/Zetsen) bepaalde Ni de einduitslag op 4-1 in het voordeel van Heerlen door in een goed duel Li Nan Sun in vier games te verslaan.

Li-Ning/MF Services Heerlen sloot de reguliere competitie al op de eerste plaats af en versloeg in de halve finales over twee duels gemakkelijk SKF uit Veenendaal. Bonnema/Westa was eveneens in twee duels te sterk voor Dozy Den Helder Noordkop. Voor de dames uit Wessem is het de eerste keer dat zij de finale van de play-offs bereikten.

Het tweede duel in Heerlen vindt al over vier dagen plaats. Donderdagavond 18 december (18:30 uur) staan beide teams al weer tegen over elkaar en kan eventueel de beslissing om het kampioenschap al vallen.

Uitslagen Eredivisie

Dames, 1e finalewedstrijd om de najaarstitel 2008 zon 14 dec: Bonnema/Westa - Li-Ning/MF Services Heerlen 1-4

Programma Eredivisie

Dames, 2e finalewedstrijd om de najaarstitel 2008 don 18 dec (18:30 uur): Li-Ning/MF Services Heerlen - Bonnema/Westa Sportpark Heksenberg, Kamperheideweg 1 6414 AL Heerlen

NTTB/HH