KNHS

terug

Nederlanders in Genève in bijrol
14 december 2008
Marc Houtzager - Opium VS

GENÈVE (KNHS) - Met een 19de plaats in de wereldbeker kwalificatie van Genève was Marc Houtzager met zijn Olympische paard Opium VS (Polydor x Bormio xx) de beste Nederlander. Door een springfout bleef de uit Rouveen afkomstige ruiter buiten de barrage, die werd gewonnen door Olympisch kampioen Eric Lamaze uit Canada met zijn gouden KWPNer Hickstead (Hamlet x Eikstein).

In de barrage kwamen elf ruiters aan de start en Lamaze was daarin een fractie sneller dan de Zwitser Steve Guerdat met de in Frankrijk gefokte Jalisca Solier. Door de tweede plek in Genève heeft Guerdat nu wel de leiding in de tussenstand van de wereldbeker kwalificatie in handen genomen, met een riante voorsprong op Meredith Michaels-Beerbaum. Deze Duitse amazone van Amerikaanse origine werd in Genève met Shutterfly derde.

Albert Zoer (Echten), die met Sam van start ging - het paard waarmee hij afgelopen zomer de Grote Prijs van Aken won - tikte twee balken uit de lepels, waarmee hij uiteindelijk als 25ste eindigde. Gerco Schrder (Tubbergen) noteerde met Eurocommerce Milano ook twee springfouten in een iets langzamere tijd en hij werd 29ste.

In de door Guerdat aangevoerde tussenstand staat Gerco Schrder nu tiende, terwijl Leon Thijssen (Baarlo) op de 19de plek staat. Vincent Voorn (Dinteloord) neemt de 25ste plaats in en dat is één plaats voor Maikel van der Vleuten (Mierlo).

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.concours-hippique.ch

Uitslag World Cup springen:


1) Eric Lamaze (Can) - Hickstead (Hamlet x Eikstein) - 0 / 0 - 40.70
2) Steve Guerdat (Zwi) - Jalisca Solier - 0 / 0 - 40.96
3) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly- 0 / 0 - 41.34 19) Marc Houtzager (Rouveen) - Opium VS - 4
25) Albert Zoer (Echten) - Sam - 8
29) Gerco Schröder (Tubbergen) - 8

Tussenstand World Cup na 5 wedstrijden:


1) Steve Guerdat (Zwi) - 51

2) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - 35

3) Rutherford Latham (Spa) - 33
10) Gerco Schröder - 20
19) Leon Thijssen (Baarlo) - 17
25) Vincent Voorn (Dinteloord) - 14
26) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - 13

Foto Marc Houtzager met Opium VS door: www.melissen.net en www.JMint.eu / Remco Veurink.