KNHS

terug

Wesley Heijdens wint Grote Prijs Hengelo
14 december 2008
Wesley Heijdens met Pavarottie H

HENGELO (KNHS) - Wesley Heijdens won de Grote Grolsch Prijs van Hengelo en dat voelde als een thuiszege. Logisch, want als het plaatsje Zenderen net zo explosief zou zijn gegroeid als Hengelo en Hengelo zou zo klein gebleven zijn als Zenderen nu is, dan zou Hengelo het voorportaal van Zenderen zijn geworden, zoals Zenderen nu het voorportaal is van Hengelo. Want om Zenderen te betitelen als een voorstad van Hengelo doet onrecht aan het dorpse karakter van deze Twentse nederzetting.

In de barrage van de Grote Grolsch Prijs van Hengelo, voor een uitverkocht Expo Center kwamen acht combinaties aan de start. Dat was niet veel van het vijftig ruiters tellende veld dat in deze wedstrijd van start ging. Slechts vier combinaties noteerden één enkele strafpunt voor het overschrijden van de tijd en negen combinaties doorsneden de finishlijn met één springfout. Het was een delicaat parcours, waarin bijna steeds voorwaarts gereden diende te worden. Niet alleen omdat de krappe tijd daar om vroeg, maar ook omdat de afstanden tussen de hindernissen vaak om voorwaarts rijden vroegen. Daarbij vielen de balken net zo gemakkelijk als rijpe appels, waardoor het parcours als uiterst selectief bestempeld mag worden. In de barrage werd er hard gereden en scherp gewend. Dat was noodzakelijk, omdat de tijd door Caroline Müller (Duitsland) met de schimmelmerrie Move On dankzij een foutloze rit scherp was gezet. Uriel Taken (Gorssel) deed het met Rendez Vous net even sneller en hij zou uiteindelijk tweede worden. Michel Hendrix (Baarlo), die stage loopt bij Ludger Beerbaum, nestelde zich met Noble net tussen Taken en Muller in en werd derde.
Wesley Heijdens vroeg van Pavarottie H (Kigali) van af de start een hoog tempo. In het barrageparcours wist Heijdens niet alleen steeds scherp te wenden, maar ook voorwaarts te blijven rijden. Dankzij de grote galop en de scherpe wendingen, en dat weer gekoppeld aan de springvermogen van Pavarottie H (Kigali x Getntleman), won Heijdens voor een juichend Expo Center in Hengelo.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.melissen.net

Uitslag finale Young Horses:


1) Peter Geerink (Gelselaar) - Rapide Viando - 0 / 0 - 25.26
2) Mark Martens (Oploo) - Vanity R (Hors la Loi II x Jus de Pomme) - 0 / 0 - 25.68

3) Steven Veldhuis (Haaksbergen) - Bobby (Concorde x Joost ) - 0 / 0 - 26.45

Uitslag Hippo Zorg Jumping Challenge (ZZ):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - Alwin Z - 0 / 29.75
2) Anne van Vulpen (Vleuten) - Sharon - 0 / 29.88
3) Michel van der Knaap (Putten) - Stand By - 0 / 30.50

Uitslag Grolsch Grote Prijs van Hengelo:


1) Wesley Heijdens (Zenderen) - Pavarottie H (Kigali x Gentleman) - 0 / 0 - 32.02

2) Uriel Taken (Gorssel) - Rendez Vous ) - 0 / 0 - 33.89
3) Michel Hendrix (Baarlo) - Noble - 0 / 0 - 33.95

Foto Wesley Heijdens met Pavarottie H door: www.melissen.net