NK Icecarving kent verrassende winnaars


Winnaars trots als een pauw

ARNHEM, 20081214 -- Arnhem was zaterdag weer het strijdtoneel van de icecarvers voor het Nederlandse Kampioenschap. Het kwaliteitsniveau bleek echter nog nooit zo hoog geweest en een jury nog niet zo getest als deze editie. Uiteindelijk leidde dit tot een verrassende uitslag, waarbij Peter van der Meijs en Sander Boom er met de titel vandoor gingen.

De winnaars van de afgelopen 2 jaren, Rolf Döderlein de Win en Hans de Zwaan, moesten genoegen nemen met een 3e plek achter het team van Maartje van Agt en Marjolein Weeda. Zij droegen met hun beeld van diverse pinguïns op kleine schotsjes, waarbij ook het woord "SOS" in verwerkt was, een politiek moralistische boodschap uit.

De gevoelstemperatuur lag in de Arnhemse straten ver onder het vriespunt, maar voor de professionele icecarvers toch nog te hoog. Zon en een temperatuur boven het nul maakte het hen niet makkelijk de beelden te vervaardigen.
Bovendien waren de deelnemers door de organisatie ook nog verrast. Deze had bij wijze van proef besloten dit jaar een Speedcarving Contest in te voegen, waarbij ieder team 1 deelnemer moest afvaardigen om binnen een half uur een beeld uit ijs neer te zetten. De uitkomst verbaasde echter ook deelnemers en organisatie met het beeld van Helena Bangert dat vooral door de gehanteerde techniek ver boven de rest uitstak.

Het winnende team zal Nederland vertegenwoordigen op de WK in Fairbanks Alaska begin maart.

Officiële uitslag Nederlandse Kampioenschappen Icecarving 2008:
team titel beeld
1) Peter van der Meijs Pauw
Sander Boom
2) Maartje van Agt Pinguïns
Marjolein Weeda
3) Rolf Döderlein de Win Draak
Hans de Zwaan

Officiële uitslag Nederlandse Kampioenschappen Speedcarving 2008:
naam titel beeld
1) Helena Bangert Bloem
2) Joris Kivits Engel
3) Luc Vreys Maan

http://www.warmwinterweekend.nl





ingezonden persbericht