Gemeente Borsele

Nieuwe kansen woningbouw Borsele

Op maandag 15 december draagt Stichting Poelwijck De Kraayert de 145 seniorenwoningen officieel over aan Woonstichting R&B Wonen. De woningen, waarin vooral ouderen wonen, worden de komende jaren vervangen. Tijdens de bijeenkomst sluit de gemeente Borsele zich aan bij deze transactie door een bedrag van â¬1.030.000,- te storten in het Fonds Activiteiten Zorg en Welzijn Gemeente Borsele. Wethouder Vermue tekent namens de gemeente, de heer van Bevers namens R&B Wonen en de heer van Santen namens Poelwijck de Kraayert.

Het Fonds Activiteiten Zorg en Welzijn biedt nieuwe mogelijkheden voor de bewoners van seniorenwoningen en woonzorgcomplexen in de gemeente Borsele. Het geld uit het fonds kan besteed worden aan activiteiten en voorzieningen voor de bewoners. Daarnaast zorgt de overdracht ook voor nieuwe ontwikkelingen op het terrein van woningbouw in het hart van verschillende dorpen. Oude seniorenwoningen in de dorpen Lewedorp, âs-Heerenhoek, Nieuwdorp, âs-Gravenpolder, Oudelande, Borssele en Heinkenszand, die in handen komen van R&B Wonen, worden namelijk de komende tijd herontwikkeld.

Een aantal maanden geleden is wethouder Vermue gevraagd om als intermediair op te treden tussen de onderhandelende partijen Stichting Poelwijck De Kraayert en R&B Wonen over de aankoop van de 145 bejaardenwoningen binnen de gemeente Borsele. Zij is als intermediair gevraagd nadat het gemeentebestuur haar zorgen uitsprak richting Stichting Poelwijck De Kraayert over een eventuele verkoop van de woningen aan een derde partij buiten Zeeland.