Gemeente Venlo


Nationale Naturalisatiedag

12-12-2008

Op maandag 15 december 2008 is het Nationale Naturalisatiedag. Op deze dag worden alle mensen die sinds augustus 2007 Nederlander zijn geworden, nogmaals hartelijk welkom geheten. In Venlo worden de nieuwe Nederlanders getrakteerd op een typisch Nederlands gebruik: een schaatsles, met een kop snert voor de liefhebber.

Venlo on Ice is aanstaande maandag het toneel voor een bijzondere bijeenkomst: bijna 250 nieuwe Nederlanders zijn uitgenodigd voor een feestelijke welkomstceremonie. Naast het officiële gedeelte is er de mogelijkheid om te (leren) schaatsen en om te proeven van oer-Hollandse gerechten als erwtensoep en stamppot.

Burgemeester Bruls: Naturalisatie is meer dan alleen een briefje waarop staat dat je Nederlander bent geworden. Als we willen dat mensen zich thuis voelen in onze Venlose samenleving en gemotiveerd zijn om actief in onze samenleving mee te doen, moeten we ze laten voelen dat ze gewaardeerd worden en welkom zijn in Venlo. Zo'n Naturalisatieceremonie kan daaraan bijdragen. We hopen veel nieuwe Venlonaren te mogen begroeten.

Programma
Locatie: Paviljoen en ijsbaan in het Nolenspark 16.00 uur Ontvangst in het paviljoen bij de ijsbaan. Sfeerbeelden van Nederland en Venlo die passen in het thema van verbondenheid Koffie/thee gebak
16.15 uur Welkomstwoord en inleiding door burgemeester Bruls 16.30 uur Schaatsclinic
17.20 uur Groepsfoto op de ijsbaan/in het paviljoen (de groepsfoto wordt in het E3 Journaal gepubliceerd en op de gemeentelijke website geplaatst)
17.30 uur Gelegenheid om verder te schaatsen en gezellig samenzijn. Dit onder het genot van een drankje en hapje
18.30 uur Einde bijeenkomst