Gemeente Schouwen-Duiveland


Vrijwilligersavond Gemeentearchief

Publicatiedatum: 12 december 2008
Datum laatst gewijzigd: 12 december 2008


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 12 december 2008

I. van den Broek (medewerker gemeentearchief), 0111 452314 of H.Uil, gemeentearchivaris 0111 452317

Tijdens jaarlijkse vrijwilligersavond

GEMEENTEARCHIEF REIKT PRIJS UIT VOOR VRIJWILLIGER VAN HET JAAR

Maandagavond 15 december houdt het gemeentearchief Schouwen-Duiveland de jaarlijkse vrijwilligersavond. Deze avond begint om 20.00 uur in het gemeentehuis in Zierikzee.Tijdens deze avond reikt burgemeester J.J.P.M. Asselbergs voor de eerste keer de prijs Vrijwilliger van het jaar 2008 uit. Deze nieuwe prijs is bedoeld om een vrijwilligers in de schijnwerper te plaatsen. Daarnaast wordt ook een groepsprijs uitgereikt.

Bij het gemeentearchief zijn momenteel 30 vrijwilligers actief. Zij zijn deze avond de gast van het gemeentebestuur, dat hen op deze manier wil bedanken voor hun inzet. De vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het beter toegankelijk maken van de informatie in het archief. Mede dankzij de mensen kunnen bezoekers de informatie sneller en gemakkelijker raadplegen.

Na het welkomstwoord vertelt Ineke van den Broek over het vrijwilligerswerk in 2008. Aansluitend wordt een film van Dreischor vertoond door Aad Pattenier. Vervolgens zal Bas Bijkerk iets vertellen over zijn vrijwilligerswerk . Daarna biedt burgemeester J.J.P.M. Asselbergs de gereed gekomen nadere toegangen aan aan de samenstellers. Nadere toegangen zijn bewerkingen van en indexen op veel gebruikte archiefstukken. Deze toegangen zijn in de studiezaal van het archief en deels ook via schouwen-duiveland te raadplegen. Hierdoor zijn personen veel sneller terug vinden en is het niet meer nodig het geheel door te werken. Ten slotte worden de groepsprijs en de prijs voor de vrijwilliger van 2008 uitgereikt.