Politie IJsselland

Getuigenroep: Eenzijdig ongeval, inzittenden weggegaan

Rouveen, 15-12-2008

Getuigenoproep

Zaterdagavond 13 december, even na 22.00 uur, kwam er een melding van een eenzijdig ongeval op de Conradsweg. Ter plaatse bleek de betrokken auto, een rode Renault Espace, zwaar beschadigd en waren een aantal bomen in de berm beschadigd. De auto lag bij Zwartsluis in de richting van Staphorst aan de linkerkant van de Conradsweg, deels in de berm op zijn linkerkant (net voorbij de bocht met de Schuthekkeweg). De drie inzittenden waren niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig.

Getuigen zagen drie jongens wegrennen na het ongeval in de richting van de Klaas Kloosterweg.

Eerder die avond, rond 20.50 uur, kwam er een melding binnen dat er aan de Conradsweg een auto in de berm stond waarbij vreemde dingen gebeurden. Vermoedelijk was dit dezelfde auto. Er zou een persoon op de knieën in de berm zitten. Op een gegeven moment werd de persoon door een ander met geweld de auto in gesleept, waarna de auto vertrok.

De politie is op zoek naar getuigen van zowel het ongeval of getuigen die de auto en/of inzittenden in de berm aan de Conradsweg eerder die avond hebben gezien. Tevens is de politie op zoek naar informatie over de identiteit en/of de verblijfplaats van de inzittenden. Neemt u contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Bel M. (Meld Misdaad Anoniem), telefoonnummer 0800-7000.

Signalement van de jongens:

- Alledrie de jongens zijn jong, rond de 25 jaar;

- Eén van hen droeg een opvallend gele jas (fluorgeel);

- Een andere jongen droeg een bordeauxrood t-shirt zonder mouwen;

- De derde persoon droeg mogelijk een donkerkleurige jas.

(08-146756 / 08-146710)