Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht

15 december 2008

Timo Frionnet (11) uit Gouda wint WNF-Ranger Photo Award 2008

De 11-jarige Timo Frionnet uit Gouda heeft zaterdag 13 december in het Museon in Den Haag de eerste prijs bij de WNF-Ranger Photo Award 2008 gewonnen. Hij wint de prijs met zijn bijzondere portret van een chimpansee. De prijs is de WNF-Ranger Photo Award 2008 (een bronzen beeldje) en een fotocamera van Canon. De winnende en genomineerde foto's zijn tot en met 8 maart 2009 te zien in het Museon. De WNF-Ranger Photo Award is een natuurfotowedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar.

Behalve Timo Frionnet vielen ook Miles Kooren (13 jaar) uit Utrecht, Max Boeijinga (12 jaar) uit Utrecht, Roselle Spaargaren (11 jaar) uit Rijsenhout en Job Bunschoten (11 jaar) uit Zeewolde in de prijzen. Miles Kooren won de tweede prijs. De derde prijs was voor Max Boeijinga. De Publieksprijs werd gewonnen door Roselle Spaargaren. De WNF-Essentprijs werd dit jaar gewonnen door Job Bunschoten. Zijn foto wordt door Essent, hoofdsponsor van de WNF-Ranger Photo Award, gebruikt voor een advertentie in een landelijk dagblad.

Jury

De genomineerde foto's werden beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit Kristof van Boven (winnaar van vorig jaar), Philip de Roo (avonturier en poolexpeditieleider), Willem Kolvoort (natuurfotograaf), Maarten Okkersen van het Museon en Jacqueline Kooiman van het WNF. De jury noemde de foto van Timo Frionnet heel bijzonder: 'Je aandacht wordt onmiddellijk op de, door de mooi verlichte mond en wenkbrauwen geaccentueerde, donkere ogen gevestigd. En dan sta je oog in oog met een bijna menselijk wezen. Is het nieuwsgierigheid of droefenis die de ogen uitstralen of is het zomaar een terloopse blik? Het stemt je tot nadenken en weten zul je het nooit.'

Fotowedstrijd
Elk jaar daagt de WNF-Ranger Photo Award kinderen tot en met 15 jaar uit hun mooiste natuurfoto in te sturen. Op de foto mag een natuurlandschap of een wild dier (geen huisdier) staan. Klimaat- of energiegerelateerde foto's van bijvoorbeeld bijzondere weersomstandigheden of luchten zijn ook toegestaan. De foto kan overal en in elk jaargetijde gemaakt zijn: tijdens wintersport of zomervakantie of tijdens een doordeweekse dag in de eigen omgeving.

////////////////////

Meer informatie en beeldmateriaal:

Elly de Vreugd, persvoorlichting WNF.

Tel 030-6937375, mob 06-20362863, mail: evreugd@wwf.nl

WNF-Rangerclub

De WNF-Rangerclub is met 95.000 leden de grootste wilde-dierenclub van de wereld. De WNF-Rangers komen op voor bedreigde wilde dieren en hun leefgebied. De WNF-Rangerclub heeft een eigen clubblad: TamTam, een eigen website, www.rangerclub.nl, en een eigen tv-programma: Rangers! bij Jetix.

Museon

Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum dat door middel van educatieve en attractieve tentoonstellingen en programma's met een zo breed mogelijk publiek wil communiceren.