Gemeente Rotterdam

220 frames van de gerariumpiramides die 's zomers de stad versieren zijn omgetoverd tot kunstkerstbomen met led-lampjes. De meeste 'kerstbomen' zijn versierd met kerstballen die beschilderd zijn door scholieren van onder meer de Thorbecke Creative Highschool. De eerste kunstkerstbomen worden op dinsdag 16 december door scholieren en de kerstman aangeboden aan de stad.

De kunstkerstbomen worden door Gemeentewerken geplaatst bij onder meer de Spido, naast de Erasmusbrug, bij de Laurenskerk en op het Charloise hoofd, het Prinsenhoofd, de Linker Rottekade, het Middellandplein en de Westzeedijk. Ook komen er kunstkerstbomen aan de Aveling in de deelgemeente Hoogvliet.

In samenwerking met de Creative Highschool van Thorbecke Voortgezet Onderwijs en deelgemeente Hoogvliet hebben scholieren van zo'n dertig Rotterdamse scholen in het basis- en voortgezet onderwijs geholpen bij het beschilderen van kerstballen.
Elke kerstboom is voorzien van ongeveer tweehonderd led-lampjes. Een zonnepaneel zorgt voor voldoende energie om de lampjes te laten branden. De versierde bomen worden beschermd door een doorzichtige kap.

Een jonge Rotterdamse versiert een kunstkerstboom

De kerstbomen zijn een initiatief van Roteb en Your World, de organisatie van de Rotterdamse Europese Jongerenstad 2009, diverse gemeentelijke organisaties en het bedrijfsleven.

Bron: Gemeentewerken, 15-12-2008