Ingezonden persbericht


Debatverslag MediaDebat: De Pers over de Pers

Zaterdag 13 december
13.00 - 16.00 uur, Amstelkerk, Amsterdam

Jules Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf, vond het jammer dat het nieuws al was uitgelekt. Hij had op zaterdag 13 december graag het bommetje zelf willen laten ontploffen in de Amstelkerk in Amsterdam. Daar waren de top van het journaille en vertegenwoordigers van de Raad voor de Journalistiek aanwezig om te discussiëren over zelfkritiek en zelfregulering. Dat gebeurde onder leiding van Margriet Vroomans.

Een zeer actueel debat, want een dag ervoor was bekend geworden dat de grootste krant van Nederland de Raad voor de Journalistiek niet langer erkent. In augustus meldde Nova al niet langer mee te werken aan procedures bij de Raad. Elsevier had diezelfde stap in 2000 al genomen. Dan is er nog het probleem van veel nieuwe media, die zich ook niks aantrekken van het zelfreguleringsorgaan. Het pijnlijkste voorbeeld is GeenStijl, het weblog dat veroordelingen lachend incasseert. Is er nog wel genoeg draagvlak over?

Klik hier voor het volledige debatverslag.

Een team van journalistiekstudenten heeft een liveverslag verzorgd van het MediaDebat. Het resultaat daarvan kunt u lezen op De Nieuwe Reporter, Flickr en YouTube.

Stichting MediaDebat is een podium voor pers en publiek.