Politie Hollands Midden


Persberichten 15/12 middag

Regio, 15-12-2008

Oegstgeest Automobiliste rijdt fietser aan Zondagavond 14 december omstreeks 20.00 uur is een 23 jarige fietser uit Leidschendam aangereden. Hij fietste met zijn 19 jarige vriendin uit Alblasserdam achterop over de President Kennedylaan in de richting van de Abtspoelweg. Een 46 jarige automobiliste uit Oegstgeest naderde vanuit de Hazenboslaan de T-splitsing en wilde rechts afslaan. Hierbij zag zij de fietser over het hoofd. De Leidschendammer kon ondanks uitwijken de aanrijding niet voorkomen en werd geschampt door de auto. Hierbij kwamen zij allebei ten val. De Alblasserdamse kwam met haar hoofd op de grond terecht en werd door ambulancepersoneel behandeld.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 december omstreeks 2.30 uur was een 30 jarige inwoner van Leiderdorp betrokken bij een incident in een horecagelegenheid op de Breestraat. Hij had daar de hele avond al moeilijkheden met een bepaalde persoon. Op enig moment werd hij door hem geslagen met letsel aan het gezicht als gevolg. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling automobilist Een 29 jarige automobilist uit Leiden heeft maandagochtend 15 december aangifte gedaan van mishandeling. Hij stopte met zijn auto om een vuilniszak weg te gooien in een vuilcontainer aan het Diamantplein omstreeks 08.10 uur toen hij luid werd uitgescholden door een bromfietser die vlak achter hem reed, deze was van mening dat de automobilist niet had aangegeven dat hij ging stoppen. Vrijwel direct sloeg de onbekende bromfietser de Leidenaar hard in het gezicht, stapte weer op zijn voertuig en reed weg in de richting van het fietsviaduct op de Dr. Lelylaan. De politie doet verder onderzoek.

Alphen aan den Rijn Aanrijding auto en fietsster Maandagochtend 15 december is omstreeks 08.00 uur een fietsster uit Zwammerdam op de Steekterweg aangereden door een 37 jarige automobiliste uit Nieuwveen. De fietsster reed met een 13 jarige vriendin, eveneens uit Zwammerdam over het fietspad richting Alphen aan den Rijn toen zij plotseling met de sturen verward raakten. Het ene meisje stuurde als reactie sterk naar links en kwam in een grasstrook terecht. Het andere meisje stuurde sterk naar rechts en kwam via een uitrit op de rijbaan voor het verkeer in de richting van Zwammerdam terecht. De automobiliste kon een aanrijding niet voorkomen en schepte het meisje. Met vermoedelijk een beenfractuur is zij vervoerd naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Nieuwkoop Ongeval met scooter Vrijdagavond 12 december omstreeks 23.00 uur trof de politie op het Zuideinde een verlaten beschadigde scooter aan. In de directe omgeving liep een 40 jarige vrouw uit Noorden in het gezelschap van een 40 jarige man uit Nieuwkoop. De politiefunctionarissen spraken het stel aan, maar er werd niet gereageerd. Nadat ze tot stoppen waren gedwongen bleek al snel dat ze gezien hun letsel en hun gemoedstoestand verbonden konden worden met de beschadigde scooter. Na lang aandringen ging het stel akkoord om zich per ambulance naar het ziekenhuis te laten vervoeren en aan hun letsel te laten behandelen. De politie doet verder onderzoek.

Bodegraven Aanrijding auto en fietser Maandagochtend 15 december is omstreeks 08.15 uur op de Goudseweg een 10 jarige fietser uit Bodegraven aangereden door een 29 jarige automobiliste uit Bodegraven. Zij verleende op het kruispunt met de Beijershof geen voorrang aan de van rechts komende fietser. Een ambulance is ter plaatse geweest en heeft de pijnlijke hand van de fietser behandeld.

Krimpen aan de Lek Ongeval, auto ondersteboven Vrijdagavond 12 december is een 19 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel rond 22.00 uur onfortuinlijk met zijn auto ondersteboven in een sloot aan de Breekade terechtgekomen. Door een nog onbekende oorzaak raakte hij in een slip waarbij hij met beide rechterwielen in een berm terecht kwam. Daardoor raakt hij de macht over het stuur kwijt, reed een boom omver en kwam uiteindelijk ondersteboven tot stilstand in de sloot. Een 19 jarige vriend uit Lekkerkerk reed achter hem en kon de Nieuwerkerker tijdig uit het wrak helpen. Met onbekend letsel is de onfortuinlijke chauffeur naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De politie doet verder onderzoek.

Reeuwijk Politie onderzoekt nachtelijke onrust In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 december fietste een 15 jarige inwoner van Gouda omstreeks 01.10 met een vriend over de Nieuwdorperweg toen zij werden lastig gevallen door een groep van ongeveer acht jongens. De Gouwenaar vluchtte een willekeurig erf op om hulp te vragen. Zijn metgezel fietste hard naar huis, een deel van de groep achtervolgde hem maar kon hem niet achterhalen. Het andere deel van de groep gooide met grind richting de woning en raakte de auto van de 53 jarige bewoner. De politie doet verder onderzoek.

Enige tijd later omstreeks 01.30 uur werden twee fietsers uit Reeuwijk van 13 en 14 jaar eveneens op de Nieuwdorperweg belaagd. Dit gebeurde door een groep van ongeveer vier onbekende jongens. De 13 jarige kon zich uit de voeten maken en liet zijn fiets achter. De 14 jarige werd meerdere malen geslagen en heeft letsel in het gezicht opgelopen. Mogelijk zijn er passanten geweest die informatie kunnen verschaffen, wij verzoeken hen telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.