FloraHolland


Veiligheidscertificaat voor FloraHolland Rijnsburg

RIJNSBURG, 15 december 2008 (persbericht) - FloraHolland vestiging Rijnsburg kreeg maandag 15 december het veiligheidscertificaat (CE-markering) voor haar volledig geautomatiseerde sorteermachine. De CE-markering geeft aan dat de complete installatie voldoet aan de veiligheidseisen die gelden voor ontwerp, constructie, bediening en onderhoud. In de machine worden geveilde stapelwagens met bloemen en planten gesorteerd en met vijftien liften naar de verdiepingsvloer gebracht. Hiermee is het Logistiek Plan Rijnsburg, waarvan de sorteermachine deel uitmaakt, afgerond.

Veiligheid belangrijk
Veiligheid is bij FloraHolland vestiging Rijnsburg een belangrijk aspect. Dagelijks worden vele duizenden stapelwagens met bloemen en planten verwerkt door vele honderden medewerkers. In dat drukke proces is er continu aandacht voor veiligheid. Zowel de bedrijfsprocessen als de aanwezige technische installaties moeten aan hoge veiligheidseisen voldoen.
Het sorteersysteem van FloraHolland vestiging Rijnsburg is uniek in de veilingwereld. Inmiddels wordt er met succes al ruim een jaar gebruik van gemaakt. Het logistieke proces achter de veilingklok is volledig geautomatiseerd. Aan dat deel komen geen mensenhanden meer te pas. RFID-chips in de stapelwagens en meetlussen in de vloer zorgen voor de aansturing en maken tracking & tracing mogelijk. Stapelwagens die in één keer zijn verkocht, spoedkopen en te verdelen karren worden gedetecteerd, gesorteerd en gegroepeerd. Met vijftien liften worden acht stapelwagens per lift naar de verdiepingsvloer gebracht waar de fijnmazige verdeling plaatsvindt.

Fotobijschrift: Ruud Boom (rechts) van FloraHolland neemt het veiligheidscertificaat voor de geautomatiseerde veilinglogistiek in ontvangst van Jos Dekker van ATH (links). ATH is bet bedrijf dat de elektrotechniek en besturing van het Logistiek Plan Rjinsburg heeft verzorgd.