TROS

ONDERWERP RADAR MAANDAG 15 DECEMBER

In de uitzending van consumentenprogramma RADAR van vanavond komen de vergoedingen van de IJslandse bank Icesave kort aan de orde. Een paar weken geleden verzond Icesave al haar spaarders een uitgebreide nieuwsbrief met daarin de volgende zin: "Kortom: alle eindsaldi worden automatisch als vorderingen ingediend in de noodregeling. De Icesave-spaarders behoeven hun vorderingen dus niet in te dienen bij de bewindvoerders. Dat gebeurt automatisch via bovenstaande procedure. Wie het eens is met het eindsaldo behoeft dus niets te doen."

Veel Icesave-spaarders zijn nu ten onrechte in de veronderstelling dat zij niets hoeven te doen. De Nederlandse Bank bevestigde aan RADAR dat alle spaarders die geld terug willen de formulieren van DNB moeten invullen en opsturen. Ook mensen die nog niet hebben kunnen inloggen, moeten de klantenservice bellen van DNB en de formulieren verzenden.

Spaarders die meer dan 100.000 euro op hun Icesave-account hadden staan moeten naast de formulieren, ook de bewindvoerders van Icesave een vordering sturen.
DNB bekijkt of bovenstaande tekst misleidend is geweest, en neemt daarop zo nodig actie.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Meer informatie via de website: www.trosradar.nl

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 15 december
Nederland 1 - 20.30 uur