Ingezonden persbericht


Sean Solon van Ierland wint eerste editie van "The Andes Trail"

Ushuaia, Argentinië, 15 december 2008 ­ Na een monstertocht op fietsen van de evenaar nabij Quito tot de meest zuidelijk stad ter wereld, Ushuaia, toonde Sean Solon uit Ierland zich de beste duuratleet. Tweede in het klassement was de Française Bene Maillard en Geert Zwart uit Nederland completeerde het podium.

"The Andes Trail" is een unieke fietsrace/expeditie over een lengte van 11.000 kilometer langs, dóór en óver de langste bergketen in de wereld. Een groep van 15 fietsers verliet Quito op 8 augustus om na 106 etappes te finishen bij de Beagle Channel in Ushuaia, bijgenaamd het "Einde-van-de-Wereld".
De deelnemers uit Ierland, Frankrijk, Canada, België, Tsjechië en Nederland hebben de meest extreme omstandigheden overwonnen. De tocht volgt niet overal mooi geplaveide wegen, maar de Trail varieert van zanderige paden tot rivierbeddingen en van oude spoorwegen tot zoutmeren. De hoge Andespassen, de ijle lucht en de veranderde weersomstandigheden maken "The Andes Trail" tot één van de meest uitdagende fietsraces/expedities ooit georganiseerd.

"The Andes Trail" was meer dan alleen een wedstrijd. Het overgrote deel fietst zijn of haar eigen tempo en geniet van de Zuid-Amerikaanse landschappen en culturen. Het was voor de pioniers een avontuurlijke fietsexpeditie die ze niet snel zullen vergeten.
De leeftijden van de deelnemers varieerden van 28 tot 65 jaar. 63-jarige Geert Zwart slaagde er in bijna elke kilometer te fietsen en bewijst dat "The Andes Trail" is weggelegd voor een brede groep actieve mensen.

Er wordt geen editie van "The Andes Trail" georganiseerd in het najaar van 2009, aangezien de derde editie van "Paris-Dakar by Bike" wordt georganiseerd van 6 september tot en met 14 november 2009. De organisatie komt waarschijnlijk terug op het Zuid-Amerikaanse continent in 2010. Alle informatie over beide fietsraces/expedities is terug te vinden op de website van de organisatie www.bike-dreams.com.