Ingezonden persbericht

Zoover valt in de prijzen in Nederland én Parijs
Nijmegen, 15 december 2008 - In Parijs zijn afgelopen week de 5e internationale Le Web Awards uitgereikt. Zoover, de website met onafhankelijke vakantiebeoordelingen door en voor kritische consumenten, is in de categorie 'Start Up' een van de grote winnaars. Le Web is met 1700 deelnemers uit 25 landen een van de grootste toonaangevende internationale congressen op online gebied. De prijs werd uitgereikt door de Franse Minister van Economische Zaken; Christine Lagarde. Ook werd vandaag bij 'de website van het jaar' verkiezing bekend gemaakt dat Zoover is bekroond tot beste reissite van dit jaar.

Jury rapport
Uit dertig geselecteerde bedrijven uit heel Europa is Zoover, als enige website voor de reisindustrie, als derde geëindigd in de categorie 'Start Up'. Na een presentatie voor de vakjury bleef Zoover met twee andere deelnemers over. De vakjury was vooral onder de indruk van de klantgerichtheid van Zoover, de eenvoud van de site waardoor deze voor iedereen toegankelijk is en het perfecte gebruik van gegenereerde content van de gebruikers. Daarnaast ook het feit dat Zoover een platform biedt voor zowel de reisindustrie als de hotellerie. Bovendien werd Zoover geroemd om de enorm snelle expansie drift. Zoover heeft afgelopen jaar in dertien verschillende landen websites gelanceerd waaronder: België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Zweden, Italië, Denemarken en Turkije. En zijn er het afgelopen jaar 6 nieuwe kantoren geopend.

Financiële Crisis

De live feedback die Zoover kreeg van de jury ging ook in op de veelbesproken financiële crisis. Zoover heeft ondanks deze crisis een zeer rendabel businessmodel. Het is een succesvolle organisatie die in binnen- en buitenland een winstgevende formule heeft gevonden. Het is een platform waar ook touroperators zich als klant kunnen aanmelden. Zoover biedt hen een uitstekend systeem waar de consument na de beoordelingen gelezen te hebben direct kan boeken bij de betreffende touroperator.

Start Up
Met de verkiezing laat Zoover de zevenentwintig andere genomineerden in de categorie 'Start Up' achter zich. De mededingers komen uit heel de wereld en zijn niet de minsten op het web. Dat Zoover als internationale onderneming deze prijs wint is dan ook echt iets om trots op te zijn.

Winnaar 'beste reissite' van het jaar
Vandaag is bekend gemaakt dat www.zoover.nl ook is bekroond tot beste reissite van 2008. Deze online verkiezing wordt ieder jaar door online marktonderzoeksbureau Metrixlab georganiseerd met de titel 'Website van het jaar verkiezing'. Het internetpubliek kan een aantal sterren geven aan drie categorieën van een website: content, navigatie en design. Zoover laat met deze 1e plek onder andere: KLM, Expedia, NS, Hotelplan, Inpakken en Wegwezen en Lastminute.nl achter zich.

Over Zoover.nl
www.zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Ook is direct te zien waar
een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale
nieuwsbrief verstuurd met daarin meningen en tips van bezoekers, uitgelichte foto's, video's en nog veel meer. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Italië,
de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Polen en Turkije.