Ingezonden persbericht


Kodak ontvangt prestigieuze 2009 Innovation Awards van International Consumer Electronics Association

Awards voor KODAK All-in-One Inkjet Printer en KODAK EASYSHARE Digitale Fotolijst

Bunschoten, 15 december 2008 - Eastman Kodak Company (NYSE:EK) heeft twee Innovation 2009 Design en Engineering Awards ontvangen van de International Consumer Electronics Association (CEA). De awards werden aangekondigd tijdens International Consumer Electronics Show (CES) Press Preview in New York. De KODAK ESP 9 All-in-One Printer won in de categorie 'Computer Peripherals', terwijl de KODAK EASYSHARE M820 Digitale fotolijst de lijst aanvoerde in de categorie 'Eco-Design en Sustainable Technology'.

De KODAK ESP 9 All-in-One Printer ontving de award voor:
* Het gemakkelijke twee-cartridges, zes-inkten systeem, met Kodak's eerste, op pigment gebaseerde inkt..Vergeleken met de kosten van inkt voor andere, vooraanstaande inkjetprinters voor consumenten, bespaart de klant tot 50% op alle afdrukken.*
* Ingebouwde Wi-Fi en Ethernet voor een optimale verbinding.
* De mogelijkheid om heldere, scherpe documenten snel te printen - tot 32 zwart-witpagina's per minuut en 30 kleurenpagina's per minuut**.
* Produceert in slechts 28 seconden, KODAK Lab Quality 10 x 15cm duurzame foto's***.
* Een 10 inch Touch Control panel - De eerste inktjetprinter voor consumentten die printen, kopiëren, scannen en faxen makkelijker maakt dan ooit tevoren.

De KODAK EASYSHARE M820 Digitale Fotolijst wint de award voor:
* Foto's en video's worden op een 8 inch 16:9 display levendig weergegeven dankzij de KODAK Color Science die voor levensechte kleuren en heldere details zorgt.
* De backlit LEDs maken geen gebruik van lampjes die kwik bevatten.
* Voldoet aan de energierichtlijnen voor gebruik, stand-by en power-off modus.
* Het framemateriaal bevat een minieme hoeveelheid plastic (een recyclable HDPE tas).
* Verpakking geschikt voor recycling via wereldwijde gemeenschappelijke ophaalschema's.
* 10% vermindering van materiaalgebruik voor behoud van natuurlijke bronnen en verhogen logistieke efficiëntie.

De Innovations 2009 Design en Engineering Awards worden gesponsord door de CEA en erkent door de Industrial Designers Society van Amerika. De winnaars worden geselecteerd uit de meest technologisch geavanceerde producten van het jaar; de meest superieure ontwerpen en technologieën ontvangen uiteindelijk een award. De uiteindelijke winnaars zijn geselecteerd door een panel van onafhankelijke industriële ontwerpers, ingenieurs en journalisten. De winnende producten worden getoond tijdens de 2009 International CES in Las Vegas die van 8 tot 11 januari 2009 plaatsvindt, in het Las Vegas Convention Center (Kodakstand #31400/South Hall/3).

Beschikbaarheid

De KODAK ESP 9 All-in-One Printer is niet in Nederland verkrijgbaar. De KODAK EASYSHARE M820 Digitale Fotolijst heeft een adviesprijs van ¤179 en is verkrijgbaar in winkels en via www.kodak.com ###


* Besparingen zijn gebaseerd op de inktkosten van thuisprinters voor documenten of foto's en zijn vergeleken met de gemiddelde inktkosten van vergelijkbare inktjetprinters voor consumenten. Werkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken. Meer informatie en details zijn te vinden op www.kodak.com/go/inkdata.

** Gebaseerd op de snelste printmodus voor documenten waarbij gebruik wordt gemaakt van PC's met Windows OS die voldoen aan de aanbevolen systeemvereisten. Werkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

*** Gebaseerd op de snelste printmodus voor 4 x 6 inch (10 x 15 cm) foto's op KODAK Ultra Premium fotopapier en Studio Gloss waarbij gebruik wordt gemaakt van PC's met Windows OS die voldoen aan de aanbevolen systeemvereisten. Gebaseerd op testen van de Wilhelm Imaging Research (WIR).

Werkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.

- einde -