Ingezonden persbericht


InterBank biedt intermediairs gecontroleerde toegang tot financiële applicaties met oplossing TrustAlert en Comsenso

Soesterberg, 15 december 2008 - InterBank biedt intermediairs met een oplossing van TrustAlert en Comsenso via internet gecontroleerde toegang tot zijn financiële systemen. De keuze voor TrustAlert is gebaseerd op factoren als compliancy, beperken van de beheerlast en het creëren van een gebruiksvriendelijke oplossing. De oplossing wordt als ASP-dienst afgenomen bij de TrustAlert-partner Comsenso.

Bernard van Elschot, projectmanager InterBank: "Het faciliteren van onze intermediairs wordt steeds belangrijker. Snelheid, gebruiksgemak en compliancy staan hierbij voorop. InterBank heeft een portaal ontwikkeld ter ondersteuning van de processen van onze intermediairs. Mutual authenticatie is belangrijk bij financiële transacties. De TrustAlert-oplossing is gebaseerd op het verstrekken van tijdelijke elektronische certificaten aan de geautoriseerde gebruikers. De oplossing biedt de voordelen van certificaten zonder de omvangrijke beheerinspanning. Hierdoor wordt het mogelijk om certificaten aan iedere eindgebruiker te verlenen en op termijn verdere stappen ten aanzien van encryptie en digitale handtekeningen te kunnen zetten."

Over InterBank N.V.
InterBank is een onderdeel van Crédit Agricole Deveurope dat gespecialiseerd is in consumptief krediet. In InterBank N.V. heeft een aantal financieringsmaatschappijen hun krachten gebundeld, waaronder Finata Bank, IDM Bank en Mahuko. Gezamenlijk vormen zij de grootste financieringsmaatschappij van Nederland en zijn zij marktleider in consumptief krediet via intermediairs (tussenpersonen). InterBank is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast is InterBank aangesloten bij de brancheorganisatie Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN), die zich sterk maakt voor verantwoorde kredietverlening. Tevens heeft InterBank een samenwerking met Nibud Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). InterBank werkt exclusief met intermediairs met de labels Finata, IDM, VoordeelBank, De IJssel Budget, Mahuko en Eurofintus. InterBank en de bij InterBank behorende financieringsmaatschappijen zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Meer informatie: www.interbank.nl.

Over Comsenso
Comsenso is leverancier van managed connectivity, hosting & security services. Het bedrijf kan volledig geïntegreerde en schaalbare oplossingen leveren tegen concurrerende prijzen. Comsenso, gevestigd in Amsterdam, verkoopt zijn managed services ook via grote providers, zoals Infonet Nederland en KPN International. Comsenso heeft voor zijn klanten voor de TrustAlert-oplossing gekozen vanwege de goede beveiliging, schaalbaarheid en korte implementatietijd. Meer informatie: www.comsenso.com.

Over TrustAlert
TrustAlert biedt gebruikers (medewerkers, partners en klanten) gecontroleerde toegang tot bedrijfssystemen op een gebruiksvriendelijke, veilige en kostenefficiënte wijze. De gebruiker wordt gekoppeld aan de specifieke kenmerken van zijn of haar systeem en krijgt vervolgens tijdgelimiteerde toegang. Daarnaast worden gedelegeerde toegangsrechten gegeven aan de gebruiker. Meer informatie: www.trustalert.com.