Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, december 2008

www.100wereldoudersgezocht.nl

Stichting WereldOuders zoekt tenminste 100 nieuwe wereldouders voor verlaten en verweesde kinderen in ontwikkelingslanden. Dit concrete doel heeft de stichting zich voor de decembermaand gesteld. Potentiële wereldouders kunnen in drie stappen op www.100wereldoudersgezocht.nl een sponsorkind kiezen.

Een wereldouder sponsort een weeskind in een ontwikkelingsland. Stichting Wereldouders heeft de actiesite laten maken om op korte termijn 100 nieuwe wereldouders te vinden. Op de site kunnen bezoekers zich in drie eenvoudige stappen aanmelden, waarna zij zichzelf wereldouder kunnen noemen. Bekende Nederlanders zoals tekstschrijfster Belinda Meuldijk en haar vriend Thierry Duval, nieuwslezeres Debby Petter, tv-persoonlijkheid Ursul de Geer en presentatrice Mirjam Bouwman steunen de actie.

Wat is een wereldouder?

Een wereldouder is een sponsorouder van een of meer kinderen. In speciale huizen van Stichting WereldOuders krijgen de kinderen een eigen bed, drie maaltijden per dag en een volledige schoolopleiding. Een wereldouder betaalt E 25 per maand om in een belangrijk deel van het levensonderhoud van het kind te voorzien. Maar voor de kinderen is het persoonlijke contact dat ontstaat door af en toe een kaartje of brief te schrijven misschien wel net zo belangrijk. Wereldouders

krijgen elk jaar een foto van hun kind en bovendien worden ze regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op school en in het weeshuis. Zo maken Wereldouders zelf de ontwikkeling van het kind mee: er verandert zichtbaar iets.

Noot voor de redactie,