Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Limburgse en Armeense jonge boeren blijken match!

Enthousiaste LAJK-ers gezocht voor uitwisseling naar Armenië

Het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK) gaat, met ondersteuning van Agriterra, samenwerken met FAA-ULE, een jonge boerenorganisatie uit Armenië. Kijk voor meer info over de organisatie op www.faa-ule.am.

Onlangs hebben de voorzitter en de jongerencoördinator van FAA-ULE een bezoek aan Limburg gebracht om enerzijds kennis te maken met de agrarische sector in Nederland en Limburg en anderzijds om contact te leggen met de Limburgse agrarische jongeren.
De werkgroep internationaal van LAJK is enthousiast geworden na deze eerste kennismaking en wil dan ook verder vorm geven aan een samenwerking met jonge boeren in Armenië.

Het doel van de samenwerking is om van elkaars ervaringen te leren op het gebied van belangenbehartiging, voorlichting en bewustwording, kadervorming en ledenbetrokkenheid door een wederzijds oriënterend bezoek te organiseren in beide landen. Verderop in de samenwerking zal dan meer toegewerkt worden naar concrete projecten waarbij de werkgroepleden een belangrijke rol vervullen.

Werkgroep
Om invulling te geven aan deze samenwerking heeft LAJK een enthousiaste werkgroep van vijf leden. Om de samenwerking goed te kunnen oppakken is de werkgroep op zoek naar een aantal nieuwe leden!

Heb jij interesse om eens een kijkje te nemen in Armenië en ben je geïnteresseerd in internationale (agrarische) samenwerking of wil je meer info, neem dan contact op met NAJK-internationaal, tel. 030-2769869 of e-mail naar mvanommen@najk.nl.

* Datum: 15 december 2008