Wilma Project Development in Brussel : "Bouwen aan een duurzaam stadsleven"

15/12/2008 14:00

Dialogic Communication Agency

Brussel biedt een nieuwe thuishaven voor de kantoren van Wilma Project Development, een vernieuwende en vindingrijke ontwikkelaar van multifunctionele stedelijke projecten. Een onderneming die zich bewust is van haar maatschappelijke rol, die vastberaden is om te investeren in de verfraaiing van de plaatsen waar ze actief is, waaronder Brussel en Wallonië, en die daar alle facetten van de levenskwaliteit wil verbeteren.

"We willen actief bijdragen tot de verfraaiing van de wijken, met respect voor al hun architecturale rijkdom en alle mensen die leven in de stad, van de buurtbewoners en handelaars tot het personeel van de bedrijven en de toeristen", zo verklaart

Luc Delfosse, Lid van het Directiecomité van Wilma Project Development.

Wilma Project Development is een ontwikkelaar van vastgoedprojecten die zich onderscheidt door haar vernieuwende en vindingrijke aanpak. De onderneming ontfermt zich met name over de ontwikkeling en promotie van stedelijke en multifunctionele vastgoedprojecten waarbij alle stadsfuncties worden geïntegreerd.

De levenskwaliteit in de stad verbeteren door te streven naar harmonie tussen alle functies

Als heuse trendsetter is Wilma Project Development ook een onderneming die wordt gedreven door de wil om een maatschappelijke rol te vervullen in het stadsleven. Vanuit die optiek streeft de onderneming er in al haar projecten naar om de mensen en hun naaste omgeving centraal te stellen. Concreet streeft de onderneming ernaar om, via haar multifunctionele realisaties, van de stad een plaats te maken waar iedereen in optimale omstandigheden kan wonen, werken, winkelen en ontspannen. Een manier om de levenskwaliteit van de inwoners te verbeteren.

Een duurzame toegevoegde waarde bieden voor de stad, in samenwerking met de beleidsverantwoordelijken

Wilma Project Development tracht systematisch het sociaaleconomisch weefsel van de stad te versterken, daarbij rekening houdend met het sociaaleconomisch beleid en met de aanlegplannen van de overheden. Om die ambitie waar te maken, kan de onderneming onder meer bogen op haar lange ervaring inzake publiek-private partnerships met regeringen en gemeenten. Bovendien staan de projecten van Wilma Project Development steeds borg voor een perfecte integratie in hun omgeving en in de stedelijke architectuur, terwijl hun tijdloze esthetiek en hun kwaliteitsvolle uitvoering garant staan voor hun duurzaamheid.

Reeds verscheidene Brusselse projecten

Een greep uit de voltooide of nog lopende projecten :

- het project "Amazone Gardens" : een wooncomplex met perfecte architecturale integratie in de wijk Kastelein-Louiza.

- "Les Terrasses de Val Duchesse" in Oudergem : een residentiële verkaveling van topklasse in een oase van groen, maar toch vlakbij het stadscentrum.

- een wooncomplex op het Brugmannplein in samenwerking met BPI, waarbij de geest van het vroegere Rodekruisgebouw wordt behouden, maar dan aangepast aan de levensstijl die kenmerkend is voor de wijk.

- kantoren in de Sint-Michielswarande (met ING Real Estate), voor de vestiging van de nieuwe maatschappelijke zetel van de Groep Securex : een typisch voorbeeld van het streven van de ontwikkelaar om "het juiste product aan te bieden op de juiste plaats, aan de juiste mensen".

Verder zijn er onder meer nog : het project in de Engelandstraat, in Ukkel, of het project Transpolis, in de buurt van de luchthaven van Zaventem en van de "Diabolo". Daarnaast onderzoekt Wilma Project Development momenteel nog verscheidene dossiers voor het stadscentrum, met een mix van woningen, kantoren en handelszaken. Ook werd de kandidatuur van de onderneming geselecteerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het kader van het Huisvestingsplan 2007, dat voorziet in de bouw van meer dan 400 sociale woningen, verdeeld over 5 sites in het Brussels Gewest.

Een sterke onderneming met vertrouwen in de toekomst

Wilma Project Development heeft al ruimschoots bewezen dat het steeds de juiste antwoorden weet te vinden voor de uitdagingen die voortvloeien uit de economische context in het algemeen, en die van de vastgoedmarkt in het bijzonder. Ondanks de recessie blijft Wilma Project Development resoluut werk maken van een gedurfd investeringsbeleid dat gepaard gaat met de wil om haar markt uit te breiden. Wilma Project Development vestigt zich in Brussel met twee ambities voor ogen : haar aanwezigheid in de hoofdstad versterken en haar activiteiten in Wallonië uitbreiden. De onderneming is al ruim tien jaar actief op de Belgische markt en heeft haar maatschappelijke zetel in Antwerpen. Ze maakt deel uit van de groep Matexi, een Belgische familiale groep die zich toespitst op de ontwikkeling van verkavelingsprojecten.

Partnership met de Koninklijke Muntschouwburg.

Het streven van Wilma Project Development naar openheid en stedelijke integratie uit zich ook in haar actie ten voordele van "La Buanderie", een project voor integratie via de zang op initiatief van de vereniging "Een brug tussen twee werelden", die afhankelijk is van de Koninklijke Muntschouwburg. De verantwoordelijken van Wilma Project Development hadden meteen hun hart verloren aan dit project, dat de minst begunstigde stadsbewoners een kans op integratie geeft en dus perfect kadert in de filosofie van de onderneming.

Persdienst

c/o Dialogic Communication Agency (Vincent Bayer)

Tel : 02 423 51 78 - mail : vincent@dialogic-agency.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel