Ingezonden persbericht


16 december 2008

Baarsma Wine Group kondigt acquisitie in Zwitserland aan: sterke positie in de Zwitserse wijnmarkt

Baarsma Wine Group Holding, een van de leidende wijndistributeurs in Europa, kondigt aan een meerderheidsbelang te kopen in Rutishauser Weinkellerei. Rutishauser, een vooraanstaand wijndistributie- en bottelbedrijf, is gevestigd in Scherzingen, Zwitserland. Het management team van Rutishauser zal tevens deelnemen in de nieuwe onderneming, daarmee onderschrijft zij de ambitie die Baarsma Wine Group heeft met betrekking tot Zwitserland. Rutishauser Weinkellerei is een gerenommeerde wijnhandel met 122 jaar ervaring in Zwitserland. Rutishauser Weinkellerei richt zich op de segmenten retail, horeca en Direct-to-Consumer.

Met deze acquisitie zet Baarsma Wine Group haar eerste grote stap op Zwitserse bodem. Baarsman Wine Group heeft het voornemen om hier verder uit te breiden, zowel door organische groei als door middel van acquisities, waarbij Rutishauser functioneert als het Zwitserse platform. De acquisitie is volledig in lijn met de Buy and Build strategie van Baarsma Wine Group om het marktleiderschap in Noord West Europa te verwerven.

Cees de Rade (C.O.O. Baarsma Wine Group) zegt: 'Wij zijn zeer verheugd over deze overname. We beschouwen Rutishauser als een stabiele en zeer goed georganiseerde organisatie en zijn heel trots om de traditie van 122 jaar voort te kunnen zetten. Bovendien beschikt zij over een sterke positie in de verschillende marktsegmenten en biedt de organisatie veel synergiemogelijkheden binnen de Baarsma Wine Group.'

Reto Grubenmann (Chief Executive Rutishauser) zegt: 'Wij willen dat Rutishauser een voortrekkersrol speelt in de ontwikkelingen in de Zwitserse wijnhandel. We zijn daarom heel trots deze aansluiting bij een gerenommeerd en innovatief wijndistributiebedrijf als Baarsma Wine Group te vinden. Het geeft ons de ruimte om onze ambitieuze groeistrategie te realiseren, met behoud van ons erfgoed.'

Over Baarsma Wine Group Holding
Baarsma Wine Group Holding (BWGH) is een wereldwijd opererende wijndistributeur met een snel groeiend distributienetwerk in alle sectoren van de wijnmarkt. BWGH is ruim 30 jaar geleden in Nederland opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in de Europese wijnmarkt. Met een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro en ruim 300 werknemers is het een snelgroeiend en dynamisch bedrijf. Met een verfrissende filosofie en een vernieuwende aanpak streeft BWGH ernaar het verschil te maken in de competitieve wereld van de wijnen.


- Einde bericht -



Ingezonden persbericht