Gemeente Den Haag

Laatste raadsvergadering van 2008

Foto: onearth.org
Op donderdag 18 december vergadert de gemeenteraad onder meer over de Nota Haagse Bomen. In deze laatste vergadering van het jaar, beëdigt de gemeenteraad ook de nieuwe wethouder Cultuur en Financiën.

Haagse Bomen
De Nota Haagse bomen, kiezen voor kwaliteit en diversiteit is de leidraad voor het Haagse bomenbeleid voor de komende 10 jaar. De nota benadrukt de noodzaak om de komende jaren te investeren in het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van bomen in de stad.

Kamerbewoning
De raad buigt zich in deze vergadering ook over de Nota Kamerbewoning. Het college wil kamerbewoning in niet-kwetsbare wijken opheffen en in de komende twee jaren meer kamerbewoning stimuleren in de kwetsbare wijken.

Welzijn in de wijk
Nadat de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling het voorstel Welzijn in de Wijk behandelde, buigt de raad zich in zijn vergadering hierover. Het voorstel betreft de invoering van een wijk- en vraaggerichte werkwijze van het Haagse welzijnswerk.

De vergadering begint om 16.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. Een samenvatting van deze vergadering en de bijzondere raadsbijeenkomst van 17 december is vanaf 22 december te zien op politiek.residentie.net en Den Haag TV.