Record run op kaarten Joseph

18/12/2008 09:39

Joop van den Ende Theaterproducties

45.000 kaarten verkocht na première, extra voorstellingen in het gehele land.

In de dagen na de première van JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat zijn maar liefst 45.000 kaarten verkocht. Dit is gelijk aan een volledig uitverkochte Amsterdam Arena. De musical met in de hoofdrol onder anderen Freek Bartels (Jozef) en Renée van Wegberg (Vertelster) is door de pers lovend ontvangen. Ook de publieksreacties zijn overweldigend. Wegens het grote succes van deze komische en uitbundige musical zijn in het gehele land extra voorstellingen gepland. De musical van Joop van den Ende Theaterproducties is te zien in heel Nederland, waaronder Den Haag en Amsterdam.

De landelijke dagbladen over JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat: "Vrolijk. Vrolijk, heel vrolijk zelfs" (Metro), "Glansrol Freek Bartels" (de Volkskrant), "Renée van Wegberg pakt het publiek in" (Algemeen Dagblad), "Joseph geestiger dan ooit...door de vertaling van Martine Bijl" (NRC Handelsblad), "Freek doet het publiek smelten (de Telegraaf), "Paul Walthaus getuigt van magistrale klasse" (BN de Stem) en "Nederland al maanden in de ban van de musical Joseph" (de Telegraaf).

De musical is geïnspireerd op het beroemde Bijbelverhaal van Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Rock'n Roll, Calypso, Disco en nog veel meer; JOSEPH is de enige musical ter wereld met zoveel verschillende en vrolijke muziekstijlen! De cast bestaat verder onder anderen uit Paul Walthaus (Farao) en Leo Hogenboom (Jakob).

JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat ging op 12 december in première en is te zien in de Nederlandse theaters. Voor meer informatie www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/