Gemeente Coevorden

Heeft u de archeologische fototentoonstelling al bezocht?

"Het is wel heel bijzonder om deze archeologische fototentoonstelling te bekijken. Ik wist wel dat Coevorden een rijke historie had, maar dankzij de vondsten gaat het ook echt leven!"

Het is een van de vele reacties van bezoekers van de archeologische fototentoonstelling in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt in het Kasteel in Coevorden. Al ruim 150 mensen bezochten de afgelopen twee weken de fototentoonstelling. Natuurlijk waren daar veel Coevordenaren bij. Zoals iemand heel toepasselijk zei: "Het leuke van de archeologische vondsten is dat heel Coevorden nu in de ban van archeologie is. Zelfs mensen die het normaal gesproken niet interesseert, vinden het nu leuk om er meer over te weten te komen."

Dankzij de nationale aandacht die de bijzondere archeologische vondsten kregen, waren ook mensen uit andere delen van het land geïnteresseerd. "Wij zijn speciaal uit Rotterdam gekomen om de archeologische fototentoonstelling in Coevorden te komen bekijken. Erg leuk dat jullie dit op deze manier onder de aandacht brengen."

Het is dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de tentoonstelling. En bent u niet geïnteresseerd in het verleden van Coevorden, dan kunt u altijd nog de toekomstplannen voor de stad komen bekijken. Niet alleen op foto's en maquettes, maar ook via een `virtuele' rondwandeling door het toekomstige Bogas-gebied.