Gemeente Gilze en Rijen

Spaarlampenactie is een succes!

Alle inwoners met een bijstandsuitkering voor levensonderhoud kunnen gratis spaarlampen bestellen ter waarde van 20 euro. Dat is kort gezegd de kern van de actie die de gemeente dit najaar is gestart. Doel van de actie is om deze inwoners te stimuleren om minder energie te gebruiken. Dat bespaart op hun uitgaven. Maar dat is ook goed voor het milieu. Wethouder Lau Lavooij ging vorige week bij een besteller op bezoek.

Iets meer dan tweehonderd adressen hebben een bestelformulier ontvangen. Ze konden dat tot 5 december indienen. Tot nu toe heeft de gemeente 120 bestelformulieren terug ontvangen. Het toesturen van de lampen is al in volle gang.

Foto Dagpauwoog, Margot Wijbrans

Iedereen die lampen heeft besteld kan een beroep doen op het team van Wonen, Zorg en Service in de Wijk. Zij kunnen helpen met het plaatsen van de lampen, maar ook bij het vervangen van kapotte of verkeerd bestelde lampen. Gewoon even bellen tussen 09.00 en 17.00 uur met 0161-295961 of 06-29071284.

Mevrouw van Dongen uit de Van Slingelandthof in Rijen hoort bij de eerste groep bestellers. Ze heeft de lampen ook al met de post ontvangen. Wethouder lau Lavooij is even bij haar op bezoek geweest om te kijken of ze tevreden was met de zending. "Een leuke actie zo vlak voor de kerst," vond ze. "De lampen worden vandaag allemaal geplaatst. En als het niet lukt bel ik toch gewoon dat woonzorgteam?"

Samen energie besparen. Spaarlampen helpen daarbij. Zie voor informatie ook www.gilzerijen.nl - spaarlampenactie minima