Politie Groningen

Woensdag 17 december 2008

Provincie Groningen, 17-12-2008

Groningen: automobiliste strandt in ondiepe sloot

Een 57-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagmiddag op de Peizerweg in Groningen door nog onbekende oorzaak met haar auto in een ondiepe sloot terecht gekomen. Haar auto kwam met de neus voorover op de linkerzijkant terecht. Toegesnelde agenten wisten door het inslaan van een autoruit een 2-jarig peuter, die nog op de achterbank in zijn kinderzitje zat, uit zijn benarde positie te bevrijden. De toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht, niemand raakte gewond.

Groningen: man gaat agenten te lijf

Een 19-jarige man uit Veendam gedroeg zich in de nacht van dinsdag op woensdag erg vervelend bij een horecagelegenheid aan het Akerkhof in Groningen. Hij weigerde op het verzoek van medewerkers te vertrekken. Toen de politie hem vorderde weg te gaan, werd de onruststoker agressief richting de agenten en probeerde een van de dienders te slaan. Met geweld is de verdachte gearresteerd. Op het politiebureau bleef de raddraaier agressief en bedreigde de politieambtenaren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: graffitispuiter aangehouden

Een 24-jarige man uit Groningen werd samen met een 22-jarige man uit de stad aangehouden voor het spuiten van graffiti op een muur aan de Friesestraatweg in Groningen. Agenten troffen op de muur van een fietsentunneltje een zogenoemde tag aan. Een getuige kon een beschrijving geven van de dader. Deze verdachte werd ingesloten, de andere man mocht na het afleggen van een verklaring het bureau verlaten.

Hoogezand: met 2,5 promille achter stuur

Een 59-jarige inwoner van Hoogezand werd dinsdagavond aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Een politieagent had de bestuurder kort voor zijn aanhouding aangesproken omdat hij gevaarlijk reed. De man trapte echter het gaspedaal in en ging er vandoor. Dankzij het kenteken van de wagen kon de bestuurder op de Albert Cuypstraat worden achterhaald. Hoewel hij achter het stuur van de auto zat, ontkende hij eerst te hebben gereden. Een ademanalyse wees het promillage van 2,5 uit, vijf keer het maximum. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: met auto kanaal in

Een 40-jarige automobilist uit Finsterwolde schoot dinsdagavond op de Havenkade-West in Winschoten in een bocht rechtdoor het water van het kanaal in. De man wist zelf op het droge te komen. Hij kwam met de schrik vrij. De politie zet de toedracht van het ongeluk op papier.