Gemeente Zederik


Startbijeenkomst vpbm succesvol verlopen

AC Startbijeenkomst PM (bewerkt).JPG

Op 12 november jl. heeft de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerrein Meerkerk (VPBM) een startbijeenkomst gehouden voor bedrijven van het bedrijventerrein Meerkerk.

Tijdens deze bijeenkomst in het AC restaurant te Meekerk werden de ondernemers bijgepraat over parkmanagement in het algemeen en specifiek over de kostenbesparingen die deelname aan Parkmanagement oplevert. Sprekers waren Wethouder Cees Bor en Jan de Vries (Hanzevast Parkmanagement). Daarnaast gaf Tom van t Hek op geanimeerde wijze zijn visie weer op het begrip samenwerken. De geslaagde bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke borrel.

Volgens planning gaat de VPBM per 1 januari 2009 formeel van start met de concrete uitvoering van parkmanagement. Dat houdt in dat bedrijven vanaf dat moment gebruik kunnen maken van de inkoopvoordelen en dat er een aantal werkgroepen van start zullen gaan. In deze werkgroepen zullen zaken als beveiliging, bewegwijzering en groenonderhoud in nauwe samenwerking tussen VPBM, ondernemers en gemeente Zederik opgepakt worden.

In het kort volgt hier nog een beschrijving van het begrip parkmanagement:


* Parkmanagement is een middel om de leefbaarheid, kwaliteit en vastgoedwaarde op de bedrijventerreinen in Meerkerk te behouden en te versterken. Het biedt eigenaren en gebruikers de mogelijkheid om in gesprek met de Gemeente directe invloed uit te oefenen op hun werk- en leefomgeving. Het gaat ons om het creëren en behouden van een aantrekkelijke, duurzame, schone en veilige vestigingslocatie waar bedrijven en werknemers met plezier kunnen werken, nu en in de toekomst.

* Parkmanagement heeft tevens als voornaam doel om kosten te besparen bij uw inkoop van facilitaire diensten. De ervaring van Hanzevast parkmanagement leert ondernemers gemiddeld 25% kosten besparen door gezamenlijk diensten in te kopen. Denk hierbij aan afvalinzameling, energie, telecom, collectieve beveiliging, groenonderhoud en verzekeringen. Inkoop wordt via Hanzevast parkmanagement op een professionele manier georganiseerd, ook met behulp van lokale leveranciers. Gebruik wordt gemaakt van het grote inkoopvolume en bestaande contracten van Hanzevast.

Ondernemers die deelnemen aan parkmanagement betalen jaarlijks een laag contributiebedrag.

Wanneer u meer wilt weten over Parkmanagement kunt u contact opnemen met Joost-Jan Kool, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Zederik. Hij is te bereiken op (0183) 35 65 37. U kunt ook mailen: j.kool@zederik.nl