Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

18-12-2008

Onderzoekschool COBRA erkend
De Erkenningscommissie Onderzoekscholen (ECOS) heeft de onderzoekschool COBRA (Communication Technology; Basic Research and Applications) erkenning verleend voor een periode van zes jaar. Onderzoekscholen verzorgen promotieopleidingen en worden door de Erkenningscommissie getoetst op kwaliteitscriteria rond zowel onderzoek als onderwijs. Er zijn in totaal 87 erkende onderzoekscholen. Hiervan is ongeveer tweederde het resultaat van samenwerking tussen onderzoeksgroepen van meerdere universiteiten.

COBRA is een onderzoekschool gericht op communicatietechnologie en bestaat uit onderzoeksgroepen van drie faculteiten van de Technische Universiteit Eindhoven. De ECOS waardeert de goed gestructureerde organisatie van COBRA en de rijke onderzoekscontext voor de onderzoekersopleiding. De onderzoekschool biedt niet alleen goede onderzoeksfaciliteiten, maar geeft ook toegang tot een breed onderzoeksnetwerk. Daarnaast biedt COBRA wetenschappelijke verdieping via colloquia, cursussen en zomer- en winterscholen.

De Erkenningscommissie Onderzoekscholen is in 1991 op verzoek van de minister van Onderwijs en Wetenschappen door de KNAW ingesteld. De commissie treedt zelfstandig op. De ECOS staat onder voorzitterschap van prof. dr. ir. H.W. Lintsen. Zie de ECOS-website voor een overzicht van alle onderzoekscholen.