Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Armando Museum Bureau gratis tijdens museumnacht op 18 december

Het Armando Museum Bureau is tijdens de Amersfoortse museumnacht op 18 december gratis toegankelijk voor het publiek. In de prachtige ambiance van het Armando Museum Bureau, net geopend in het Rietveldpaviljoen aan Zonnehof 8, is de tentoonstelling Het vuur Voorbij. Armando en Raffael Rheinsberg te zien. Gedurende de avond brengt het museum een sfeervol programma met optredens van het Duo Kruisbrink & Van Essen (tussen 20.00 en 22.00 uur) en het Midas Duo (tussen 22.00 en 24.00 uur).

Het vuur voorbij - Armando en Raffael Rheinsberg omvat de nieuwe werken van het Armando Museum die zijn aangekocht ter vervanging van de verbrande werken uit de kerncollectie en een groot aantal sculpturen uit de collectie van Armando. Daarnaast is het werk Waldstück 7-6-99 te bekijken, dat uit de brand werd gered en symbolisch is gerestaureerd. Bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is de installatie Schwarzes Wasser / Zwart Water van de Duitse kunstenaar Raffael Rheinsberg gebaseerd op sporen en resten van kerk en museum.

Duo Kruisbrink & Van Essen
Het Duo Kruisbrink & Van Essen wordt gevormd door mezzosopraan Franka van Essen en gitariste en componiste Annette Kruisbrink. Het repertoire van het duo bestaat uit composities uiteenlopend in stijl: van cabaretesk tot solo-opera op kamerformaat. Tijdens de museumnacht zal het duo onder andere werken van Annette Kruisbrink, Paul Westerink, Tom Sol en Antoine Oomen spelen met teksten van Daan Zonderland, Bertus Aafjes, Hans Lodeizen, Remco Campert en Annie MG Schmidt. Het programma varieert van serieuze liederen over het leven en de liefde van mensen tot komische liederen over de perikelen van verschillende dieren.

Midas Duo
Het Midas Duo wordt gevormd door fluitiste Romana Goumare en harpiste Sabine Meijers. Dit duo speelt reeds jaren samen. Het Midas duo verzorgt zowel recitals en concerten op de Nederlandse concertpodia, als de muzikale omlijsting tijdens stijlvolle feesten en speciale gelegenheden. Zij zullen werken laten horen van o.a.J.S. Bach, Claude Debussy, George Bizet, Jacques Ibert, Gabriel Fauré en Astor Piazzolla.

Duo Kruisbrink & Van Essen

Midas Duo