Ingezonden persbericht


Persbericht

9 december 2008

Debat Jan Wolkers en kunst, met medewerking van Emily Ansenk, directeur Kunsthal, in Stedelijk Museum De Lakenhal Leiden

In het kader van de tentoonstelling Jan Wolkers, t/m 15 februari 2009 te zien in Stedelijk Museum De Lakenhal, organiseert het museum op donderdag 18 december een debatavond over het thema Jan Wolkers en kunst. Het debat wordt aangevoerd door Emily Ansenk, directeur Kunsthal, Rotterdam. Emily Ansenk herkent in de persoon van Jan Wolkers een opiniemaker over kunst. Tijdens het debat zal zij ingaan op de rol die de beeldende kunst speelt in onze manier van kijken naar de wereld en in het bijzonder hoe Jan Wolkers door kunst werd beïnvloed in zijn manier van kijken.

Edwin Jacobs is gastheer en moderator en het publiek is van harte uitgenodigd mee te debatteren. De toegang is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Emily Ansenk is een van de meest veelbelovende directeuren aan het roer van een internationaal opererende kunstinstelling: de Kunsthal in Rotterdam. Eerder gaf zij leiding aan het Scheringa Museum in Spanbroek, dat zij in korte tijd tot een internationale kunstspeler wist te maken. Emily heeft het afgelopen jaar ook doorlopend in de aandacht gestaan van het Volkskrant Magazine en de bladen Opzij, Elle, Esta, Avantgarde, Cosmopolitan en Viva.

Jan Wolkers was een kunstenaar met een brede belangstelling voor de wereld om hem heen. Beeldende kunst beïnvloedde de manier waarop hij keek naar de geschiedenis, natuur, sport, kunst en erotiek. Die elementen komen ook allemaal terug in zijn werk.

Het debat vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur, in de 'lounge' bibliotheek die is ingericht in de 17de-eeuwse museumzaal op de 1ste verdieping. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en de tentoonstelling en museumwinkel zijn geopend tot 22.00 uur. In de oud-Hollandse keuken kan ook de documentaire Oceaan van hoop, waarin Wolkers vertelt over zijn oorlogsjaren in Leiden, bekeken worden.

Zie voor het volledige activiteitenprogramma www.lakenhal.nl

Noot voor de redactie,