Gamma Holding N.V.

Published: 11:15 18.12.2008 GMT+1 /Source: Gamma Holding NV /AEX: GAMN /ISIN: NL0000355824

Gamma Holding stelt winstverwachting bij

Als gevolg van de wereldwijd verslechterende economie is sinds het einde van het derde kwartaal het resultaat van Gamma Holding verder onder druk komen te staan. De economische neergang ontwikkelt zich sneller en drastischer dan verwacht. Met uitzondering van de business unit Exotic Fabrics, uit zich dit in een verder teruglopende vraag bij vrijwel alle business units.

Inmiddels voert Gamma Holding binnen haar onderneming een programma van kostenbesparingen door. Bovendien worden verdere herstructureringen en mogelijke desinvesteringen voorbereid. Gamma Holding verwacht daarover in de loop van het eerste kwartaal van 2009 verdere mededelingen te kunnen doen.

Reorganisatie Sleep Care Fabrics

De eerder aangekondigde reorganisatie bij de business unit Sleep Care Fabrics wordt op dit moment uitgevoerd. Inmiddels is de matrasstoffenfabriek in het Duitse Münchberg gesloten en is in het Belgische Waregem met sociale partners een sociaal plan overeengekomen. De totale herstructureringslasten bedragen circa EUR 29 miljoen, waarvan circa EUR 5,5 miljoen afwaarderingen. Deze lasten zullen nog in 2008 worden genomen. Met de voorgenomen herstructureringsmaatregelen verwacht Gamma Holding dat Sleep Care Fabrics op termijn circa EUR 17,5 miljoen op jaarbasis zal besparen.

Financiering

Gamma Holding is met het bestaande bankensyndicaat overeengekomen dat de onderneming aan het eind van dit jaar niet aan de bestaande convenanten behoeft te voldoen. Begin 2009 zal, op basis van de verder door Gamma Holding te nemen maatregelen, met de banken worden gesproken over de financiering op middellange termijn.

Vooruitzichten

Als gevolg van de verslechterde marktomstandigheden zal het netto groepsresultaat voor geheel 2008, voor herstructureringen en eventuele bijzondere waardeverminderingen van vaste activa, naar verwachting circa EUR 12 - 15 miljoen bedragen. Inclusief herstructureringskosten, maar voor eventuele bijzondere waardeverminderingen van vaste activa, zal het netto groepsresultaat naar verwachting EUR 10 - 15 miljoen negatief zijn. Op grond daarvan verwacht Gamma Holding over 2008 geen dividend te zullen uitkeren.

Op 20 februari 2009 publiceert Gamma Holding vóór beurs de jaarcijfers over 2008.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V.
Helmond, 18 december 2008

Profiel
Gamma Holding ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd hoogwaardige, innovatieve textielproducten. In 42 landen zijn circa 7.200 medewerkers actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond. De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren. Industrial Solutions omvat proces- en transportbanden, filterproducten en gecoat doek voor tenten, overkappingen en mediatechniek. De sector Lifestyle Fabrics omvat matrasstoffen en exotische stoffen. Met deze industriële en consumentgerelateerde textielproducten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop.

Kijk voor meer informatie op www.gammaholding.nl.