Ingezonden persbericht


Persbericht

Persbericht van Vereniging Magister Vini

PERSBERICHT

Vereniging Magister Vini

De Nederlandse wijnhandel is een nieuwe, ambitieuze organisatie rijker! Het is de Vereniging Magister Vini. Doelstelling van de vereniging is een actieve bijdrage te leveren aan het in stand houden en bevorderen van vakkennis op het hoogste niveau binnen die Nederlandse wijnhandel.

De vereniging wil dit onder meer bereiken door potentiële kandidaten voor het diploma Magister Vini (MV) te stimuleren en met raad en daad terzijde te staan. Voorbereiding op het examen voor dit diploma impliceert een diepgaande theoretische en proeftechnische studie van wijn. De kennis is in hoge mate praktijkgericht, zodat kandidaten daar commercieel rendement van kunnen plukken. Het examen Magister Vini staat open voor allen die professioneel binnen de wijnbranche werkzaam zijn.

Een andere activiteit van de Vereniging Magister Vini is de voorbereiding en uitvoering van de éducation permanente bijeenkomsten van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). Ook is het bedoeling om bedrijven te ondersteunen bij de vaktechnische opleiding van hun medewerkers.

De vereniging is opgericht onder auspiciën van de KVNW en het Productschap Wijn. Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door de huidige drie MV's die Nederland rijk is: Ron Andes (voorzitter), Tjitske Brouwer (secretaris) en Lars Daniëls (penningmeester).

EINDE PERSBERICHT

Voor informatie:
Van Eeghenlaan 27, 1071 EN Amsterdam.
Tel.: 020 - 6730331 Fax.: 020 - 6645466
E-mail: info@kvnw.nl

Productschap Wijn | Stadhoudersplantsoen 12 | Postbus 29739 | 2502 LS Den Haag T 070 370 83 47 | F 070 370 84 08 | E pw@wijninfo.nl | I www.wijninfo.nl | I-mode i.wijn.nl