Ingezonden persbericht


Consument stelt vakantiebeslissing uit door financiële crisis Thomas Cook Nederland verplaatst zwaartepunt campagne 'Zomer 2009' naar januari

Het vroegboeken van (verre) vliegvakanties en Europese autovakanties voor de zomer van 2009 komt dit jaar later op gang, dan in dezelfde periode vorig jaar voor de zomer van 2008. "Na een rustige start staat de boekingscurve nu op het punt waar we vorig jaar begin december stonden. We merken dat de consument afwachtender is geworden. Maar volgens onze laatste klantenmonitor betekent uitstel, zeker geen afstel voor de consument," aldus Marjolijn Blok, Head of Marketing Thomas Cook Nederland, waar ondermeer de touroperators Vrij Uit en Neckermann deel van uit maken.

Meer lastminute boekingen
Traditioneel worden de meeste zomervakanties in december en januari geboekt. Door de huidige verschuiving in het boekgedrag van de consument, heeft Thomas Cook Nederland besloten om het zwaartepunt van haar mediacampagnes 'Zomer 2009' te verschuiven van december naar januari. Marjolijn Blok: "Deze beslissing is genomen door de huidige ontwikkelingen in de reisbranche. Er wordt op dit moment veel meer lastminute geboekt voor de wintersport- en kerstvakantie dan in 2007. Men gaat zeker weg, maar beslist pas kort voor vertrek. Voor ons reden om op dit moment nog niet volop met de campagne 'Zomer 2009' te gaan communiceren."

Over Thomas Cook
Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de touroperators Neckermann en Vrij Uit en het retailmerk Thomas Cook. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1,3 miljoen Nederlanders de vakantie. In totaal werken er zo'n 1.000 medewerkers bij Thomas Cook Nederland, waarvan zo'n 500 medewerkers werkzaam zijn op de 170 Travel Shops verspreid over heel Nederland.

Thomas Cook Nederland is onderdeel van Thomas Cook Group plc. die met een omzet van 12 miljard euro, beursgenoteerd is in Londen. Ieder jaar kiezen meer dan 19 miljoen mensen ervoor om met Thomas Cook Group plc. te reizen. De Thomas Cook Group met wereldwijd meer dan 33.000 medewerkers en een vloot van 97 vliegtuigen, is de tweede reisorganisatie in Europa en de derde in de wereld.

Hoofddorp, 18 december 2008


---