Ingezonden persbericht


Persbericht
()

Datum:
18 december 2008

Veel exposities en activiteiten tijdens Kerstvakantie in Museon

Naast de tentoonstellingen 'Jouw wereld, mijn wereld' en 'Ontdek de geheimen van de diepzee' zijn er in de kerstvakantie extra veel activiteiten voor iedereen vanaf 6 jaar in het MUSEON: Spring met Professor Blub in het 'Onderwaterlab' om de onderwaterwereld te onderzoeken. Of ga ­ net als een geoloog ­ een echte fossiele haaientand uit steen bikken! Hou je meer van theater? Kom dan naar de theatervoorstelling 'Jouw Wereld? Mijn Wereld? Een Andere Wereld?' van het improvisatietheatergezelschap Mar&Co. Of je gaat met Diewertje duiker op zoek naar een mooie schelpenschat! Voor de liefhebbers van natuurfotografie zijn er 2 exposities zeker de moeite waard. 'Wildlife Photographer of the Year' laat 's werelds beste natuurfoto's zien en 'Waarom ijsberen geen pinguins eten' toont adembenemende beelden van fotograaf Jan Vermeer op de poolgebieden. Meer informatie over programma's, overige exposities, data en prijzen is te lezen op www.museon.nl.

Activiteiten

Spring met professor Blub in het diepe
wie vanaf 8 jaar
wanneer 24, 30 december & 2 januari tijd 12.00, 13.30 & 15.00 uur kosten gratis (met een Museon toegangsbewijs) bijzonderheden maximaal 20 kinderen. Inschrijven bij de balie op de dag zelf! Vol is vol!

Diewertje Duiker
voor wie vanaf 6 jaar, maximaal 20 kinderen data 23 & 30 december, 4 januari tijd 12.00, 13.30 & 15.00 uur
kosten gratis (met een Museon toegangsbewijs) bijzonderheden inschrijven bij de balie (op de dag zelf) - vol is vol!

Haaientanden bikken
voor wie kinderen vanaf 6 jaar
data 22 & 29 december
tijd 12.00 - 15.00 uur
kosten ¤ 1,-
Jouw Wereld? Mijn Wereld? Een Andere Wereld?
voor wie iedereen vanaf 4 jaar
data 21 & 28 december
tijd 14.00 & 15.15 uur
kosten gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs van het Museon bijzonderheden reserveren is niet mogelijk ­ vol is vol!! door theatergezelschap Mar&Co
spelers Martijn Loerakker, Inge van der Veen & Marco van Veldhuizen

Tijdelijke tentoonstellingen

Ontdek de geheimen van de diepzee
De diepzee is één van de laatst overgebleven gebieden op aarde waar bijna nog nooit een mens is geweest. Het is met traditionele apparatuur onmogelijk naar deze diepten te duiken, omdat de druk er te hoog is, de temperatuur er rond het vriespunt ligt en daglicht ontbreekt. De expositie gaat nader in op de modernste technieken en bereikte resultaten met betrekking tot diepzee onderzoek en toont spectaculaire nieuw ontdekte levensvormen. De bezoeker wordt meegenomen naar verre, wonderlijke bestemmingen diep in de oceanen en kan als onderzoeker actief aan de slag gaan. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en is te zien tot en met 31 mei 2009.

Wildlife Photographer of the Year 2008
De bekroonde foto's van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan 's werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen, vormen deze expositie. Het Museon toont deze foto's tot en met 8 maart 2009.

Waarom ijsberen geen pinguïns eten, poolfotografie van Jan Vermeer Natuurfotograaf Jan Vermeer wil vooral bewondering en verwondering teweegbrengen. Onlangs bezocht hij de beide polen en wist deze overweldigende landschappen op adembenemende vast te leggen. Zijn foto's tonen Antarctische roofmeeuwen die recht op de fotograaf afkomen om hem te verjagen, koningspinguïns die onverstoorbaar doorgaan met hun liefdesspel, moederijsberen zonder het minste spoor van agressie spelend met hun jong. En dat alles in een groots decor van sneeuw, ijs en rotsen. Te zien tot en met 8 maart 2009.

Museon
Het Museon in Den Haag is een populair-wetenschappelijk museum dat door middel van educatieve en interactieve tentoonstellingen en programma's met een zo breed mogelijk publiek wil communiceren. Openingstijden en prijzen
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten. De toegangsprijs voor personen van 12 jaar en ouder bedraagt ¤ 7,550 Kinderen van 4­11 jaaar betalen ¤ 4,-- en houders van een 65+Pas en CJP ¤ 6,--. Museumkaart is geldig. Groepskorting mogelijk vvoor groepen boven de 20 personen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
T 070-3381338
E info@museon.nl
I www.museon.nl

Inlichtingen bij:
Rob de Winter / fotomateriaal voor publicitaire doeleinden is rechtenvrij te downloaden via www.museon.nl

Telefoon:
070-3381421 / 06 16578515