Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 19 december 2008

* VROUW KOMT OM BIJ KEUKENBRAND
STAD AAN HET HARINGVLIET - Een 61-jarige vrouw is overleden na een brand in de keuken van haar woning. De brand in de woning aan de J. van Halfwassenaerstraat ontstond donderdagmiddag rond één uur vermoedelijk doordat de vrouw tijdens het koken onwel is geworden waarna haar kleding vlam vatte. Onder andere twee buurvrouwen hebben het slachtoffer eerste hulp verleend nadat zij waren afgekomen op het alarm van een brandmelder. Verder werd de vrouw behandeld door personeel van de traumaheli en werd zij vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. Daar is zij later op de avond overleden aan haar verwondingen.


* POLITIE ONDERZOEKT TOEDRACHT GEWONDE MAN OP STRAAT

ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht van een schietpartij op de Lusthofstraat.
Rond kwart over tien kreeg de politie dat er iemand gewond op straat lag, nadat hij geraakt was bij een schietincident. Een 45-jarige Rotterdammer, een medewerker van een wasserette aan de Lusthofstraat, de zaak af. Hij liet het rolluik naar beneden zakken. Op dat moment kwam er een man aanlopen. Mogelijk dat er nog een woordenwisseling aan vooraf ging, maar op een moment pakte deze voorbijganger een vuurwapen en schoot. De man uit de winkel raakte hierdoor gewond. De dader is daarop weggegaan. Getuigen hebben hierop de politie gebeld. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse eerste-hulp verleend, waarna hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor de behandeling van zijn verwonding. Het slachtoffer is aanspreekbaar. De politie heeft ter plekke naar sporen gezocht, waarbij ondermeer een hond is ingezet. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen te reageren naar de recherche van district Oost op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* OVERVALLERS PREVENTIEF OPGEPAKT
ROTTERDAM-WEST - Naar aanleiding van een politieonderzoek naar een gepleegde overval in Rotterdam-West werden er op heterdaad door een arrestatieteam drie mannen aangehouden die op weg waren om een nieuwe overval te plegen. Het doel van de overvallers was een supermarkt in Rotterdam-Oost. Deze aanhouding heeft vorige maand plaatsgevonden.
Bij hun aanhouding waren de mannen in het bezit van gezichtsvermommingen, wapens en materiaal om personen te knevelen. De mannen reden in een gestolen auto. De auto was voorzien van een vals kenteken.
In het kader van het najaarsoffensief overvallen plegen de politie en het Openbaar Ministerie extra inspanningen om overvallers op te sporen en aan te houden.


* POLITIE TREFT GROTE HOEVEELHEID VUURWERK AAN

ROTTERDAM - Het Interregionaal Milieuteam van de politie heeft op donderdagavond, om ongeveer elf uur opnieuw een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Het team had een anonieme tip binnen gekregen waarop zij een onderzoek instelde. Naar aanleiding daarvan zijn twee 49-jarige Rotterdammers aangehouden. Eén van hen is de huurder van een garage aan de Kapershoek. In die garage, die onder een flat gevestigd is, werd 290 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om lawinepijlen, Chinese rollen, enzovoorts.