Veilig Amsterdam


Woning en lunchroom gesloten na drugsvondst

Drugbust hennep


* Drugsoverlast

19 december 2008

Op last van burgemeester Cohen is vrijdag 19 december een woning aan de Wolter Brandligtstraat gesloten. In de woning is onlangs een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen (1060 kg hasjiesj en hennep met een straatwaarde van rond de 3 miljoen euro). Door de aanwezigheid van zoân grote hoeveelheid softdrugs is de openbare orde in het geding.

De leefomgeving in de buurt is onnodig in gevaar gebracht. In de directe nabijheid van de woning is een basisschool gevestigd. De drugs zijn na de inval direct uit de woning weggenomen. Het is echter niet uit te sluiten dat de woning deel uit maakt van een crimineel circuit en wordt daarom drie maanden gesloten.
De hoeveelheid softdrugs die in de woning is aangetroffen is zodanig groot dat de burgemeester direct tot sluiting heeft besloten.

Sluiting lunchroom Le Mona
Ook is vrijdag 19 december op last van de burgemeester lunchroom Le Mona aan de Jan Evertsenstraat 34 gesloten. De burgemeester heeft hiertoe besloten naar aanleiding van een rapportage van de politie.

De sluiting van de lunchroom betreft een openbare ordesluiting op grond van de Opiumwet. Uit de politierapportage blijkt dat tijdens een inval een hoeveelheid verdovende middelen is aangetroffen. Bovengenoemde feiten heeft de burgemeester doen besluiten om lunchroom Le Mona tot nader order te sluiten.