Tarieven 20% omhoog? Niet bij de Nederlandse Energie Maatschappij

19/12/2008 16:28

Trimedia

Rotterdam, 19 december 2008 - Dwars tegen de markttrend in maakt de Nederlandse Energie Maatschappij vandaag bekend dat zij haar stroomtarief in januari 2009 (verder) verlaagt. Juist nu andere energieleveranciers aankondigen hun prijzen met ruim 20 procent te verhogen, meldt de Nederlandse Energie Maatschappij haar stroomtarieven met ruim 17 procent te verlagen.

Pieter Schoen, directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij, spreekt van een historisch prijsverschil. "Door de enorme schommeling van de olieprijzen is een unieke situatie ontstaan. Halverwege 2008 heeft de prijs van olie een hoogtepunt bereikt, enkele maanden later, kelderden de olieprijzen naar een dieptepunt. Door op slimme manier stroom in te kopen kunnen wij nu tientallen procenten goedkoper stroom aanbieden dan andere energieleveranciers."

De Nederlandse Energie Maatschappij berekent het gehele voordeel van de op dit moment lagere olieprijs één-op-één door aan haar klanten. Na het vrijgeven van de energiemarkt 3 jaar geleden, behoort zij inmiddels tot de top 5 van energie aanbieders in Nederland. Met 360.000 aansluitingen is zij een serieuze concurrent van aanbieders zoals Nuon, Essent en Eneco. En met succes. Door het enorme prijsverschil in 2009 verwacht de Nederlandse Energie Maatschappij door te groeien tot de nummer 4 speler in de markt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nlenergie.nl


Noot voor de redactie: