Gemeente Purmerend

Schoonmaakactie terrein Big Boss in volle gang

19 december 2008

Momenteel vindt een uitgebreide schoonmaakactie plaats op het parkeerterrein bij de woensdag afgebrande Bouwmarkt Big Boss aan de Purmersteenweg in Purmerend. De daar aanwezige auto's en panden worden geheel gereinigd en vrijgemaakt van asbest. De eerste auto's worden nu vrijgegeven. Morgen aan het eind van de middag moeten alle auto's weer voor hun eigenaars beschikbaar zijn. Het schoonmaken van voertuigen en het terrein stopt als de schemer invalt omdat dan geen visuele controle meer mogelijk is. Morgenochtend wordt het werk weer hervat.

Auto's
Mensen die hun sleutel hebben ingeleverd bij de gemeente kunnen die morgen tussen 9 uur en 17 uur ophalen bij het stadhuis. Ook zondag is het stadhuis tussen 11 uur en 12 uur geopend voor mensen die hun autosleutel willen ophalen. Uiteraard moeten zij een legitimatie- of kentekenbewijs meenemen. De eigenaars van de auto's krijgen een vrijwaringsbewijs (een bewijs dat de auto geheel schoon is) thuisgestuurd.

Plan van Aanpak
Het schoonmaaktraject neemt door de aanwezigheid van asbest veel tijd in beslag. Bij het verwijderen van asbest moet een uitgebreide procedure gevolgd worden. Eerst moet de situatie geanalyseerd worden. Daarbij wordt bekeken om hoeveel en wat voor soort asbest het gaat. Vervolgens wordt er een plan van aanpak opgesteld waarbij wordt gekeken hoe de situatie opgelost moet worden. Dat plan van aanpak moet goedgekeurd worden door de arbeidsinspectie en pas dan kan de uitvoering beginnen. Overigens is uit onderzoek gebleken dat het asbest zich alléén op het afgezette terrein aan de Purmersteenweg bevindt.

Informatie
Staat uw auto op het terrein of heeft u dringende vragen? Bel met de gemeente, telefoonnummer 0299 - 452 452.