Gemeente Rotterdam

Nr. 228

17 december 2008

Projectleider Urban Podium aangesteld

Wethouder Rik Grashoff (Participatie en Cultuur) heeft vandaag Martin van Ginkel aangesteld als projectleider voor het urban podium dat in de Maassilo wordt gerealiseerd.

Martin van Ginkel is algemeen directeur van de Stichting Kunst & Zaken, een non-profit instelling die bemiddelt tussen culturele instellingen en bedrijven. Hij neemt vanuit die functie de projectleiding op zich. Hiervoor werkte hij bij het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing, bij 013 Popcentrum in Tilburg, bij de Stichting Dunya en de Rotterdamse Kunststichting.

Van Ginkel moet ervoor zorgen dat in mei 2009 de Maassilo nieuwe stijl van start gaat en is verantwoordelijk voor het opzetten van een stichting die toeziet op de inhoudelijke, organisatorische en financiële kaders van het urban podium en voor de wervingsprocedure voor een directeur en bestuursleden.

De Maassilo wordt ontwikkeld als broedplaats en homebase; een plek met een breed programma-aanbod en een plek voor talentontwikkeling. Ook zorgt Van Ginkel voor de voorbereiding van de programmering op de satellietlocaties en op andere plaatsen in de stad. Gebruikers worden vanaf het begin betrokken bij de verbouwing van de Maassilo.

noot voor de redactie/