Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 10 december 2008

Luisteraars strijden om nachtje slapen in Glazen Huis

Wie mag tijdens 3FM Serious Request een nachtje in het Glazen Huis in Breda blijven slapen? De afgelopen weken konden luisteraars een eigen initiatief insturen, waarmee ze kans maken op het bijzondere logeerpartijtje. Er is in grote getale gestemd op de tien leukste, mafste, bizarste en ludiekste eigen initiatieven. De stembus is inmiddels gesloten en de drie kanshebbers zijn bekend. Zij gaan nu hard aan de slag om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Paul, Coen en Giel gaan ze daarbij helpen. Degene met de hoogste opbrengst, mag in het Glazen Huis logeren.

Paul, Coen en Giel steunen de kanshebbers in hun poging het meeste geld op te halen. Paul maakt zich hard voor Joep Heinen. Hij wil door zoveel mogelijk geld in te zamelen het Serious Request logo laten tatoeëren op zijn lichaam.

Mélisande Kemp krijgt steun van Giel. Nadat Mélisande zelf door vriendinnen in een datingshow was geplaatst, besloot zij haar vriendinnen in een speeddate voor 3FM Serious Request aan te bieden. Haar vriendinnen zijn hiermee akkoord overigens. En wie mag er reageren? Nou, leuke jongens in ongeveer dezelfde leeftijd.

Coen is aan Merel van Engelenburg gekoppeld. Samen met een aantal meiden van het Cingel College in Breda bedacht zij het plan om een benefietfeest te organiseren in Showtime in Breda op 18 december. De opbrengst van de entree en de garderobe gaat naar 3FM Serious Request.

Op 19 december, de dag dat de dj's het huis betreden, komen Joep, Mélisande en Merel naar Breda, waar zij hun opbrengst bekend maken. De winnaar mag gelijk blijven om de eerste nacht in het huis door te brengen.

Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2007 bracht de actie 5.249.466 euro op voor schoon drinkwater. Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor vluchtelinghulp. Direct storten kan op giro 22744 onder vermelding van Serious Request.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl