Gemeente Rotterdam

Nr. 52

19 december 2008

Activiteitenkalender B&W Rotterdam van 22 december 2008 t/m 4 januari 2009

Wethouder Bolsius ontsteekt verlichting van wandelpad Rode Loper

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) ontsteekt dinsdag 23 december om 16.30 uur de tijdelijke verlichting van de 'Rode Loper' ter hoogte van de Brede Hilledijk 113. De Rode Loper is een opgeknapt wandelpad met een haag van bomen tussen metrostation Rijnhaven en Katendrecht. Het pad zorgt voor een betere en mooiere entree van de wijk en een veiliger voetgangersverkeer. De Rode Loper is mede mogelijk gemaakt door financiering van de Groene duimen. Groene duimen zijn beloningen voor bewonersinitiatieven om verwaarloosde (openbare) plekken in de stad op te knappen. Na de ontsteking van de verlichting kunnen de genodigden een ritje maken met een arrenslee over het pad onder leiding van een kerstvrouw.

(Voor meer informatie: Sander Dortland, Servicedienst Rotterdam, tel. 06 - 5434 1956)

Wethouder Bolsius ontsteekt LED-verlichting bij metrostation Tussenwater

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) en portefeuillehouder Jacqueline Cornelissen (Hoogvliet) ontsteken dinsdag 23 december om 17.45 uur de nieuwe LED-verlichting bij het metrostation Tussenwater in Hoogvliet. Hoogvliet heeft het eerste metrostation in Rotterdam dat gebruik maakt van deze duurzame verlichting en hiermee speelse en kleurrijke effecten mee creëert. LED-verlichting is laag in energieverbruik en gaat langer mee dan de oude verlichting.

(Voor meer informatie: Jane Siwpersad, communicatieadviseur deelgemeente Hoogvliet, tel. 010 - 472 6611)

Ivo Opstelten en wethouder Harbers bij eindejaarsbijeenkomst Havenvereniging Rotterdam

Ivo Opstelten en wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) zijn op dinsdag 30 december bij de traditionele eindejaarsbijeenkomst van de Havenvereniging Rotterdam. De bijeenkomst vindt plaats in het Nieuwe Luxor Theater aan de Wilhelminakade 909 in Rotterdam. Tijdens de eindejaarsbijeenkomst presenteert het Havenbedrijf Rotterdam N.V. de overslagcijfers en wordt een toelichting gegeven op de ambities voor 2009. Ivo Opstelten blikt tijdens de bijeenkomst terug op 10 jaar burgemeesterschap in Rotterdam en de belangrijke rol van de haven daarin en overhandigt het eerste exemplaar van het gemeentelijk Uitvoeringsprogramma Haven aan Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam NV. Hans Smits zal aansluitend een toelichting geven op de overslagcijfers van het jaar 2008. De bijeenkomst start om 13.30 uur.

(Voor meer informatie: Persvoorlichting Havenbedrijf Rotterdam N.V., tel. 010 - 252 14 29)

Wethouder Bolsius opent kunstgrasveld De Zwervers

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) en portefeuillehouder Bram van Hemmen (IJsselmonde) openen zaterdag 3 januari om 11.15 uur het kunstgrasveld De Zwervers aan de Smeetslandseweg 15. Het volwaardige pupillen-kunstgrasveld heeft het all-weatherveld vervangen. Met het kunstgrasveld is de jeugdafdeling nu in staat om een gedeelte van de wachtlijst weg te werken en kunnen er nu nog betere trainingsfaciliteiten geboden worden aan de leden. Het veld is multifunctioneel inzetbaar en biedt naast de samenwerking met Max Kinderopvang ook kansen met TOS (Thuis Op Straat) en omliggende basisscholen en de wijk. Ook de sport BSO van Max Kinderopvang gaat die dag van start bij De Zwervers. BSO staat in het teken van Sport en Bewegen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich hier buiten schooltijd vermaken.

(Voor meer informatie: Irene Warbout, Sport en Recreatie, tel. 010 - 267 3122)

Wethouder Bolsius opent kunstgrasveld Verschoorplein

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent zaterdag 3 januari om 13.05 uur het kunstgrasveld Verschoorplein aan het Verschoorplein in de Tarwewijk. Het aanleggen van een kunstgrasveld is één van de projecten die de gemeente met Woonstad Rotterdam onderneemt om de Tarwewijk te verbeteren. Het doel is dat de Tarwewijk in 2020 een wijk met veel ruimte, groen en speelterreinen is. Kwalitatief goede scholen en allerlei voorzieningen voor gezinnen horen hierbij. Andere voorbeelden van projecten zijn het samenvoegen van twee speelterreinen tot een groenstrook met sport en spelmogelijkheden, uitbreiden van sportactiviteiten in de wijk en het betrekken van kinderen bij hun wijk met de Jeugdraad en een Kinderpersbureau.

(Voor meer informatie: Irene Warbout, Sport en Recreatie, tel. 010 - 267 3122)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam