Ingezonden persbericht

The Children of Huang Shi

XL Het Filmhuis
Datum: Vrijdag 19 December
Aanvang 20.30 uur
Plaats XL De Ateliers de amstel 60 Dronten
Entree 6,50 / 5,- pashouders

The Children of Huang Shi
In de jaren dertig van de vorige eeuw reist de Britse journalist George Hogg naar China om daar verslag te doen van de Japanse invasie. Samen met zijn collega Barnes doet hij zich voor als lid van het Rode Kruis om het compleet afgeschermde en door Japanners overspoelde Nanjing binnen te komen. Hogg komt terecht in de hel op een slechte dag en dreigt gexecuteerd te worden voor het nemen van foto's. Hij wordt gered door de charismatische bommenlegger Chen Hansheng en reist verder naar het plattelandsdorp Huang Shi.

Een zestigtal weesjongens, een kokkin en honderden actieve luizen staan te springen om zijn komst. Wat hij vooraf niet weet is dat hij zijn pen ongemoeid zal laten; doorzettingsvermogen, tact en handwerk is alles wat telt. Net wanneer de schoffies hem vertrouwen en hij op het punt staat om als leraar aan de slag te gaan, geven de Japanners te kennen dat ze in de weesjongens potentieel nieuwe manschappen zien, klaar voor gebruik. Het is aan Hogg om voor een veilig heenkomen te zorgen. Wat volgt is een barre trektocht van meer dan duizend kilometer. Dwars door de bergen met paard en kar, op weg naar de tempel van Shandan.

Drama, 114 minuten
Regie: Roger Spottiswoode
Cast: Jonathan Rhys Meyers, Radha Mitchell, Yun-Fat Chow, Michelle Yeoh, Guang Li, Lin Ji, Matt Walker, Anastasia Kolpakova e.a.
Austyralie, China 2008

Reserveren
Indien u belangstelling heeft voor een of meerdere activiteiten raden we u aan te reserveren. Reserveren is echter niet verplicht voor het bijwonen van een voorstelling. U kunt gereserveerde kaarten afhalen tot 20 minuten voor aanvang, niet afgehaald, dan gaan ze in de losse verkoop.
Reserveren kan dagelijks van 09.00-17.00 uur via 06-22848411.
Online kunt u 24 uur per dag reserveren via http://www.xldeateliers.nl.

Paswoord
Om te kijken welke films gepland zijn. Typt u het volgende in:
Inlognaam: films
Paswoord : films
Daarna kunt u kijken welke films er gepland zijn