Ingezonden persbericht




Persbericht
december 2008

Feestelijke opening IJsbaan Museumplein
Met wethouder Eddy Linthorst en een winterse openingsact...

Wethouder Eddy Linthorst opent op zaterdag 20 december om 14:00 uur officieel de ijsbaan op het Museumplein in Amsterdam. Iedereen is welkom om de kunstschaatsact van Amsterdamse vereniging Ekijsa te komen aanschouwen en Café Cobra deelt warme chocolademelk en winterse mutsen uit voor het echte schaatsgevoel. Nieuw deze winter is dat een deel van de ijsbaan overdekt is, zodat er ook op regenachtige dagen geschaatst kan worden.

Oud-Hollandse ijstaferelen
Natuurijs in Amsterdam is helaas al jaren niet meer aan de orde, maar de ijsbaan op het Museumplein is inmiddels een begrip. Vanaf 20 december 2008 tot en met 22 februari 2009 kan er weer naar hartenlust geschaatst worden. Met prachtig uitzicht op historische gebouwen als het Rijksmuseum en het Concertgebouw is een bezoekje aan de ijsbaan ieder jaar weer een feest. Jong en oud kunnen de schaatsen weer onderbinden en zich overgeven aan een van Nederlands oudste volkssporten.

IJsbaan Museumplein
Vanwege technische werkzaamheden op het Museumplein werd de feestelijke opening van de ijsbaan verplaatst van woensdag 17 december naar zaterdag 20 december.

20 december 2008 t/m 22 februari 2009
dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur
gratis toegang
schaatshuur 5 euro