Gemeente Coevorden

Sprookjesachtige kerstmarkt in centrum Coevorden

Het centrum van Coevorden wordt op zondag 21 december omgetoverd tot een sprookjesachtige kerstmarkt. De kerstmarkt wordt om 13.00 uur op de Markt geopend door stadsdichter Mart Brok. Er zijn tal van kerstactiviteiten, zoals een levende kerststal, een korenfestival en bezoekers kunnen de schaatsen onderbinden om een rondje te schaatsen op de ijsbaan op de Markt. Met 400m2 één van de grootste, overdekte ijsbanen van Nederland. In de Sallandsestraat kunnen bezoekers zo maar oog in oog komen te staan met de gierige Scrooge want die straat is tijdens de kerstmarkt veranderd in de Charles Dickensstraat. Er lopen diverse Charles Dickens-figuren rond.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door de Coevorder Handelsvereniging in samenwerking met de gemeente Coevorden, stichting Coevorden 2010, stichting 600 jaar stadsrechten, de plaatselijke horeca en Woonstichting Domesta. Met de kerstmarkt wil de organisatie zorgen voor een gezellig stadscentrum met volop vertier voor jong en oud. Het korenfestival levert daar een belangrijke bijdrage aan. Op diverse podia dragen koren als `Van 10 tot 12', shantykoor `Loo & Drostenzangers' en shantykoor `De Naoberzangers' hun steentje bij aan de kerstsfeer.

Kerstman

De kerstman mag natuurlijk niet ontbreken op een kerstmarkt. Uitgerust met arrenslee deelt de kerstman consumptiebonnen uit aan het winkelend publiek. De bonnen zijn in de skihut bij de ijsbaan in te wisselen voor warme chocolademelk of een kop snert. Naast de skihut en de ijsbaan is een overdekt terras aangelegd. Om 18.00 uur wordt onder het winkelend publiek 450 euro aan waardebonnen verloot. De winkels zijn tijdens de kerstmarkt geopend van 12.00 tot 19.00 uur.