Politie Groningen

Zondag 21 december 2008

Provincie Groningen, 21-12-2008

Groningen: buschauffeur geslagen

Acht jongemannen, in leeftijd variërend van 15 tot 22 jaar, werden zaterdagnacht door de politie in Groningen aangehouden na een mishandeling van een buschauffeur op het Stationsplein. De chauffeur had zijn bus bij de halte afgesloten maar zag dat er toch een aantal jongeren de bus in was gegaan. Toen hij hen om opheldering vroeg, drong nog een aantal jongeren de bus binnen waarna de 32-jarige chauffeur door in elk geval twee personen werd geslagen. De groep maakte daarna dat ze wegkwam, maar werd door de politie in de Herestraat achterhaald en aangehouden. Een 19-jarige Groninger wordt als hoofdverdachte van de mishandeling gezien.

Groningen: arrestatie na vernieling

Een 38-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagnacht aangehouden en ingesloten nadat hij bij een horecagelegenheid aan de Gelkingestraat vernielingen had gepleegd. Dankzij het cameratoezicht in de binnenstad was te zien dat een man tegen de deur van het pand stond te schoppen. Hij was kort daarvoor vanwege zijn wangedrag uit het café gezet. Agenten konden de man, die onder invloed verkeerde, aanhouden toen hij wilde weglopen. Een 24-jarige Groninger werd gearresteerd nadat hij in de Peperstraat had geprobeerd twee agenten te slaan. De man was al geruime tijd vervelend bij een café en werd daar door de politie verwijderd. De 24-jarige draaide zich onverwacht om en mepte in de richting van de politiemensen. Die waren hem echter te snel af. De Groninger werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: fietser in ziekenhuis

Een 24-jarige fietser uit Groningen belandde zaterdagavond in het ziekenhuis nadat hij op de Irislaan was gevallen. De man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, liep hoofdletsel op. De politie zet het ongeluk op papier.

Groningen: onderzoek naar brand

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand zaterdagavond laat die een woning aan de Kajuit in Lewenborg in de as legde en een andere woning beschadigde. Door de brand moest een bewoner vanaf de eerste verdieping springen. Hij bleef ongedeerd. De brand is mogelijk aangestoken. Zie voor meer
info:www.hulpverleningsdienst.groningen.nl

Groningen: arrestatie na tegenwerken politie

Een 29-jarige inwoner van Groningen moest zaterdagnacht met enig geweld in een politieauto worden gezet nadat hij op de Grote Markt de politie had tegengewerkt. Agenten wilden een wildplasser bekeuren maar zagen de doorgang van hun auto geblokkeerd door een groep personen. Diverse verzoeken van de agenten er langs te mogen werden genegeerd. Toen de 29-jarige zachtjes werd geraakt door de politieauto, trok deze de deur van de wagen open om de agent op zijn nummer te zetten. De man werd aangehouden voor belemmering. Tegen de 29-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Wildervank: dronken automobilist schept meisjes

Een 14-jarig meisje uit Nieuwediep liep zaterdagavond hoofdletsel op toen ze met haar fiets op de Bareveldstraat in Wildervank door een automobilist werd geschept. Een eveneens 14-jarig meisje uit Muntendam raakte licht gewond aan haar voet. De veroorzaker ging er na het ongeluk vandoor, keerde terug maar reed weer weg toen hij de politie zag. Hij schampte op de vlucht nog een geparkeerde auto waarna hij enkele honderden meters verderop door de politie werd aangehouden. De bestuurder, een 35-jarige inwoner uit de gemeente Aa en Hunze, werd gearresteerd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,5 uit. De man is ingesloten. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk. De beide meisjes zijn waarschijnlijk frontaal door de auto aangereden. De verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in. Het 14-jarige meisje uit Nieuwediep is in een ziekenhuis opgenomen.

Wildervank: forse buit bij inbraak in supermarkt

Bij een inbraak in een supermarkt aan de Apollolaan in Wildervank is in de nacht van zaterdag op zondag een forse bedrag aan geld en een grote hoeveelheid rookwaar buitgemaakt. De daders zijn echter vermoedelijk in hun activiteiten gestoord door enkele jongeren die na het stappen mogelijk een poosje bij het gebouw hebben gestaan. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuigen. Er kan worden gebeld met Regiopolitie Groningen via het landelijk nummer 0900-8844.

Delfzijl: opstootjes bij discotheek

De politie heeft zaterdagnacht bij een discotheek aan de Oude Schans in Delfzijl zes personen aangehouden. Daarbij werd onder meer van de wapenstok gebruik gemaakt en een politiehond ingezet. De problemen bij de discotheek begonnen nadat binnen twee bezoekers bij een opstootje betrokken waren geweest. Beide personen werden door de politie aangehouden. Toen een van de verdachten, een 20-jarige Delfzijlster, naar buiten zou worden gebracht, kwam hij te vallen. Hij werd na behandeling door ambulancepersoneel naar het politiebureau vervoerd. Buiten de discotheek werd het vervolgens onrustig tussen enkele groepen bezoekers. Vier personen werden gearresteerd. Van de zes verdachten zijn inmiddels twee weer op vrije voeten gesteld. De overigen zitten nog vast. Een van hen, een 18-jarige Delfzijlster, vernielde tijdens het vervoer naar het politiebureau het interieur van een politiewagen.

Zuidhorn: strafexpeditie tegen vriend

De politie is op zoek naar een viertal jongeren dat zaterdagavond in een woning in Zuidhorn een jongeman mishandelde. Het slachtoffer was bij zijn nieuwe vriendin aan de Kumastraat thuis, waar op het jongere zusje werd opgepast. Tegen half elf stond de ex-vriend van de vriendin van het slachtoffer aan de deur. Toen hij werd binnengelaten, drongen nog drie personen het huis binnen. Het viertal sloeg vervolgens de nieuwe vriend in elkaar. Een en ander gebeurde onder het oog van het jonge zusje. Het slachtoffer liep onder meer letsel aan zijn gezicht en ribben op. De politie heeft op een aantal plekken in de provincie naar de daders gezocht. De zoektocht wordt vandaag voortgezet.

Leek: man na mishandeling aangehouden

Een 25-jarige inwoner van Sebaldeburen werd zaterdagavond in zijn woning aangehouden na een mishandeling op de Nijenoertweg in Leek. De man zou daar een even oude Leekster hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel aan zijn gezicht op. Aan het incident zouden relatieproblemen ten grondslag liggen.

Winschoten: fascistische leuzen geklad

Een 22-jarige inwoner van Ierland werd zaterdagavond laat nagenoeg op heterdaad door de politie betrapt toen hij een gebouw van een gerechtsdeurwaarder aan de Zeefbaan in Winschoten met verf bekladde met racistische en fascistische leuzen en afbeeldingen. De man, naar zijn verklaring sympathisant van het nationaal-socialisme, gaf als reden op dat hij het zat was dat de deurwaarder een in Oostwold wonende vrouwelijke kennis op de nek zat. Deze kennis zat bij de man in de auto toen hij bij het besmeuren van het pand werd betrapt. Naar haar zeggen wist zei niets van de actie van haar kennis. Tegen de Ier is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: tegen portier gebotst

De bestuurder en de passagier van een snorfiets raakten zaterdagmiddag gewond toen ze op de Geert Teisstraat in Stadskanaal tegen het openstaand portier van een geparkeerde auto reden. De snorfietser, een 59-jarige Kanaalster, wilde de geparkeerde auto inhalen en moest uitwijken voor een tegenligger. De 59-jarige en zijn 35-jarige passagiere werden met letsel aan been en borst naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.

Lettelbert: brommobiel in de sloot

Twee inzittenden van een brommobiel belandden zaterdagmiddag in het ziekenhuis nadat de mini-auto op de Hoofdstraat in Lettelbert van de weg was geraakt en tegen een hek gebotst. De bestuurder, een 16-jarige inwoner van Tolbert, wilde een geparkeerde auto inhalen maar moest voor een tegenligger aan de kant. De jongen stuurde de berm in waar de brommobiel tegen een hek tot stilstand kwam. De bestuurder en zijn 16-jarige passagier uit Zevenhuizen sloegen beiden door de voorruit van de vierwieler. De aard van het letsel van beiden is nog onbekend. De brommobiel is rijp voor de sloop. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van het ongeluk.