Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten Veluwe


Nunspeet - Snorfietser onder invloed alcohol


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 december een 37-jarige man uit Nunspeet aangehouden. De snorfietser reed op de Stationsstraat in Nunspeet en bleek onder invloed van alcohol.


Omstreeks 02:10 uur werd de man op de Stationsstraat gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,8 waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Wezep - Brand in manege


Op zaterdagavond 20 december woedde er een brand in een manage aan de Heidehoeksweg in Wezep. Er raakte niemand gewond.


Omstreeks 21:50 uur kreeg de politie de melding van de brand. Er waren op dat moment geen personen en/ of dieren aanwezig in de manege. De brand ontstond in de keet van de manege en zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.


Wapenveld - Woninginbraak


Tussen zaterdag en zondag 21 december werd er ingebroken in een woning aan de Nachtegaalweg in Wapenveld. Er werd onder meer een geldbedrag buit gemaakt.


De inbraak vond plaats tussen zaterdag 20 december 14:00 uur en zondag 21 december 01:25 uur. De dader kwam binnen door een deur te forceren. Er werd onder meer een geldbedrag buit gemaakt. De politie is een onderzoek gestart.


Elburg - Mogelijke vergiftiging honden, politie zoekt getuigen


Een inwoner van Elburg heeft aangifte gedaan van mogelijk vergiftiging van haar hond. In de omgeving van de Doelenlaan in Elburg zijn volgens een dierenartspraktijk twee meldingen gedaan van mogelijke vergiftiging. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.


In de periode tussen 18 september en 4 oktober heeft de hond van de aangeefster iets van de straat gegeten en is ziek geworden. De hond is overleden.
De politie is een buurtonderzoek gestart, maar dit heeft niets opgeleverd. Mogelijk zijn er mensen die iets verdacht hebben gezien in de omgeving van de Doelenlaan, zij kunnen dit melden via 0900-8844.


Nunspeet - Man tweemaal aangehouden


De politie heeft een 57-jarige man uit Nunspeet tussen zaterdagavond en zondagochtend 21 december twee keer aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.


Omstreeks 22:30 uur kreeg de politie de melding dat de man met zijn auto een tuin aan de Mackaystraat was ingereden. Agenten troffen hem aan op een parkeerplaats aan de Mackaystraat. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 2,5. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie omstreeks 05:40 uur een melding waarbij dezelfde man betrokken was. Hij bleek een deur van een woning aan de Mackaystraat te hebben vernield en viel zijn vriendin lastig. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten voor nader verhoor.


Nunspeet - Diefstal tankstation


De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 december vijf mannen aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit de shop bij een tankstation aan de A28 ter hoogte van Nunspeet.


Omstreeks 04:40 uur kreeg de politie de melding dat er vijf mannen de shop van het tankstation binnen waren gekomen en verschillende goederen mee hadden genomen zonder deze te betalen. De mannen gingen er in een auto vandoor. Dankzij een oplettende getuige kon de politie de auto op de Nunspeterweg klem rijden en de vijf inzittenden aanhouden. De mannen, twee 19-jarigen, een 20-jarige en een 21-jarige uit Zeist en een 27-jarige uit Harderwijk, werden meegenomen naar het politiebureau. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.


EINDE BERICHTEN



---- --